Csodát hajtott végre Mihaela Cambei

Élete első olimpiáján az Európa-bajnok Mihaela Cambei ezüstérmet szerzett a női súlyemelők 49 kilogrammos súlycsoportjában. A magyarok közül a birkózó Loson­ci Dávid a bronzért küzd, míg a vízilabdások hatalmas csatában, büntetők után verték az olaszokat és éremért játszanak.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 3 perc
Csodát hajtott végre Mihaela Cambei
Második helyen Mihaela Cambei Fotó: COSR

Parádésan indult a legutóbbi nap a magyar küldöttség számára Párizsban, az ötkarikás játékokon. A birkózó Losonczi Dávidon volt a sor, aki előbb legyőzte a korábbi világbajnok Ra­fig Huseynovot, majd a szerb, friss Európa-bajnok, Aleksandr Komarov következett. A döntőbe jutásért az a bolgár Szemen Novikov volt az ellenfél, akit eddig háromból háromszor győzött le. Most nem sikerült, így a bronzért küzdhet első olimpiáján Losonczi.

Közel a bronz

Vitorlázásban az ILCA7-es kategóriában Vadnai Jonatán volt érdekelt az éremfutamban, amelyet a hatodik helyről kezdett. A magyar sportoló, annak ellenére, hogy hajójával felborult a harmadik helyen zárt, így összességében feljött a negyedik helyre. Nagyon közel volt a bronz.
Nagy reményeket táplált mindenki a tekvandós Salim Omar Gergelyhez, aki az első meccsén simán nyert, majd a következő körben a címvédő olasz jött vele szemben és alulmaradt.
Az est csúcspontja magyar szempontból a magyar férfi vízilabda-válogatott negyeddöntős meccse volt Olaszország ellen. Volt itt minden. Az első két negyedben jól működő magyar, kétgólos előnyből, a harmadik negyed végére egygólos hátrányba került. A záró negyed az idegek harcát hozta, hogy végül ikszre hozzák a találkozót a felek. Jöhettek a büntetők. Itt a magyarok kapusa, Vogel Soma csodát csodára halmozott, és a magyar válogatott 3-1-re nyerte a párbajt, így továbblépett az elődöntőbe, ahol meglepetésre a spanyolokat kiejtő Horvátország lesz az ellenfél ma.

Cambei, a meglepetés

Románia a legutóbbi napon nem delegált sok sportolót, de akik felléptek, azok remekeltek. A női birkózóknál Andreea Beatrice Ana a negyeddöntőben kapott ki, ám megvan a sansz, hogy bronzért küzdhessen.
A nap meglepetését a 21 esztendős, élete első olimpiáján szereplő Mihaela Cambei szállította, aki a női súlyemelők 49 kg-os súlycsoportjában az előkelő második helyet foglalhatta el. Cambei Európa-bajnokként érkezett, de a sportág specifikuma, hogy általában az ázsiai sportolók az egyeduralkodók. Európaiként éket verni a gépezetbe hatalmas bravúr.

Öt karika, hat gyűrű?

Párizst nem véletlenül tartják a szerelem városának, ezt pedig az olimpikonok is kihasználják, ugyanis a napokban megtörtént a hatodik eljegyzés is, amikor a női 3000 méteres akadályfutásban negyedik helyen végző francia atléta, Alice Finot megkérte barátja, a spanyol triatlonos, Bruno Martínez Bargiela kezét. Finot már a hetedik sportoló, aki eljegyezte párját az olimpián. Július 25-én a férfi kézilabdázó, Pablo Simonet kérte meg a jégkorongozó Maria Campoy kezét, aztán a vitorlázóknál a bronzérmes kettős, Charline Picon és Sarah Steyaert jegyezték el egymást. Ezt követően a tollaslabdázóknál a vegyespárost megnyerő Huang Ja-csjong kérte meg párja, Cseng Szi-vej kezét, míg az amerikaiaknál az evezős Justin Best hétfőn jegyezte el az ír táncost, Lainey Duncant, a súlylökő Payton Otterdahl pedig Maddy Nillest jegyezte el.

Vízbe ugranak

Négy kajak-kenu döntőt rendeznek a mai napon, a nyíltvízi úszók közül ezúttal a férfiak ugranak a Szajnába, míg este a férfi vízilabdacsapat játszik a döntőbe jutásért.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!