Cél az országos és világbajnoki cím

A Székely Károly Szakközépiskola tornaterme adott otthont a Csíki Kupa ökölvívótornának, amelyen a csíkszeredai sportolók a hazai közönség előtt bizonyíthatták tudásukat. A csíkszeredai viadalhoz hasonló sparringversenyek gyakorlatilag a bajnokságokra való felkészülést és a sportolók felmérését szolgálják.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 2 perc
Cél az országos és világbajnoki cím
A sparringviadalok a felkészülést szolgálják Fotó: Bene Regaz SE

Tizenegy csapat és ötven sportoló vett részt június utolsó napján a Csíki Kupa ökölvívóversenyen, amelyet a Bene Regaz SE szervezett a Székely Károly Szakközépiskola tornatermében. A két csíkszeredai klubtól – VSK és Bene Regaz – összesen tizenhárman léptek a ringbe, és annak ellenére, hogy Todor Loránd edző mindannyiuk eredményét tudta, lapunknak azt mondta, a hasonló sparringversenyeken fontos ugyan a siker, de annál fontosabb, hogy milyen szinten áll a sportoló a felkészülési folyamatban.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


– Nem elég a teremben edzeni, fontos a küzdelem is, ezért szerveznek a klubok sparringversenyeket. A Csíki Kupa is egy ilyen viadal volt, amelyen Kolozs, Maros, Brassó, Kovászna és Bákó megyéből érkeztek csapatok, olyan gárdák, akik minket is rendszeresen hívnak hasonló tornákra – mondta Todor Loránd. A VSK Csíkszereda és a Bene Regaz SE edzője hozzátette, két sportolója, az ifjúsági, azaz U18-as korosztályú Szőcs Bence és az U22-es Bartók Zsolt készül az országos bajnokságra, számukra fontosak a sparringversenyek.

– Bence Bákóban vesz részt a válogatott összetartásán, neki különösen fontos az országos bajnokság, hiszen egy végső győzelem esetén utazhat a világbajnokságra – mondta Todor Loránd. A Bene Regaz SE ökölvívótermében egyébként nagyon jó körülmények vannak a felkészülésre, hiszen a Hargita Megye Tanácsa által meghirdetett sikeres sportpályázatnak köszönhetően a klub sportfelszereléseket és az ökölvívóknak sporteszközöket tudott vásárolni.

– Sikerült a ringkötelet, annak a feszítőrendszerét és a sarokpárnákat is kicserélnünk, így biztonságosabban edzhetnek a jelenleg leigazolt sportolóink és azok is, akik ezután választják sportágként az ökölvívást, őket várjuk hétfőn, szerdán és pénteken 17 órakor a Venczel József Szakközépiskola szomszédságában lévő ökölvívótermünkben – mondta lapunknak Todor Loránd.
 



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!