Hirdetés

Asztaliteniszről szuperlatívuszokban

Összesen 93 verseny, 38 saját rendezésű megmérettetés, hat edzőtábor, 18 nemzetközi torna, összesen 281 versenynap. Számokkal így lehetne tükrözni a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK tavalyi teljesítményét. Az udvarhelyi asztaliteniszezők tavalyi évét értékelte ki György István csapatvezető.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Asztaliteniszről szuperlatívuszokban
Sikeres a múlt, reményteljes a jövő az ISK-SZAK-nál Fotó: Szász Csaba

Csak szuperlatívuszokban tudok beszélni a 2023-as esztendőről – kezdte a szerda esti évértékelőt György István, a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK csapatvezetője, megjegyezve, hogy olyan mozgalmas, zsúfolt évük volt, amit korábban el sem tudtak képzelni, számításai szerint mintegy megduplázták az egy évvel korábbi teljesítményüket. Elhangzott, a tavalyi évben 93 versenyen indultak, ehhez még hozzájön a 38 saját rendezésű házi bajnokság. Hat edzőtáborban vettek részt, és 18 nemzetközi megmérettetésen, utóbbi magában foglalja a válogatott versenyeit is. A versenynapok száma is hihetetlen: 281!

– Minden korosztályban az elitben vagyunk, mind hazai, mind nemzetközi viszonylatban – folytatta György István, sorolva az eredményeket.

A felnőttcsapat ezüstérmes lett a Superligában, ami az udvarhelyi asztalitenisz eddigi legkiemelkedőbb eredménye,

továbbá harmadik éve résztvevője a Bajnokok Ligájának, hatodik éve az Európa Kupának. Ráadásul mindezt úgy érte el az ISK-SZAK, hogy a klubhoz hét éve igazoló svéd Sebastian Losót leszámítva mindenki más a klub saját nevelésű játékosa. György elmondta, hogy a felnőttcsapat mellett egy A osztályos és három B divíziós csapattal szerepel a bajnokságokban, lehetőséget adva a fiatalabbaknak is, hogy játékrutint, versenytapasztalatot szerezzenek. Emellett rendre szállították a kiemelkedő  eredményeket az U19-es, U15-ös, U13-as és U9-es korosztályok is.

György István kiemelte Toró Dávid tavalyi szezonját, a fiatal udvarhelyi versenyző jelenleg az U13-as ranglista 77. helyét foglalja el. Az európai rangsort még nem tették közzé, de várhatóan benne lesz a legjobb tízben, a hazai rangsorban pedig az élen van. Dávid, aki eredményeit a nála egy évvel idősebbek ellen érte el, bekerült az európai szakszövetség utánpótlás-nevelő programjába is, így héthavonta a kontinens legjobbjaival edzőtáborozik.

Az amatőr és kezdő csoportok mellett, a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK 60-nál is több leigazolt sportolót foglalkoztat, összesen közel 150 asztaliteniszező fordul meg rendszeresen a Nagy Ferenc edzőteremben.

– A jövőbe is bizakodóan tekintek, immár tíz éve komoly utánpótlás-nevelő munkával biztosítjuk a folytonosságot, teli van az edzőtermünk ügyes, minőségi sportolókká akaró válni gyermekekkel – összegzett György István csapatvezető.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!