Hirdetés

Zárva tart a Szeredai fürdő helyén létrehozott szabadidőpark

Mindössze pár óráig volt nyitva Csíkszeredában a Szeredai fürdő helyén létrehozott szabadidőpark. Ugyan a létesítmény már decemberben elkészült, nyitását nyár elejére ígérték, kapui azóta is zárva vannak, és maradnak is, amíg személyzetet nem tudnak alkalmazni.

Vlaicu Lajos
Zárva tart a Szeredai fürdő helyén létrehozott szabadidőpark
Nyílt nap után zárt kapu. Továbbra sem használható Fotó: László F. Csaba

Vegyük birtokba a Sport­parkot! Megnyit­ja kapuit a Szeredai fürdő helyén létrehozott szabadidőpark. Kicsik, nagyok és még nagyobbak számára is használható közösségi tér jött létre az egykori Szeredai fürdő helyén. Változatos elemekkel felszerelt játszótér, 300 méteres gumiborítású futópálya, 18 méter magas madárles – mindez megtekinthető és kipróbálható gyermeknap alkalmából, hiszen június elején megnyitjuk a park kapuit! – Csíkszereda Városháza ezzel a felhívással hirdette meg közel másfél hónapja a csíkszeredai szabadidőpark nyitását. Ekkor még a park nyitvatartási programja is szerepelt a kapun, amit azóta Zárva táblára cseréltek.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Csíkszereda Városháza sajtóosztálya lapunk kérdésére a következővel magyarázta a zárva tartás okát: „A Csíkszeredai sportpark ügykezelését átadtuk a Csíki Sportcentrum Kft.-nek. Az önkormányzati cégnek alkalmaznia kell két személyt a sportpark megnyitásához, a jelenlegi alkalmazási tiltás azonban jelentősen megnehezíti ezt a munkát: természetesen törvényes megoldást keresünk, amely ilyen körülmények között is megoldást nyújt. Hangsúlyozzuk, hogy a június elsejei alkalom nem megnyitó volt, csupán nyílt nap. A megnyitás az alkalmazások lezárása után történik, ennek várható időpontját nem tudjuk megbecsülni” – áll a válaszban. 

A sportpark ügykezelését egy májusi városi tanácsülésen adták át a Csíki Sportcentrum Kft.-nek. Kerestük a Csíki Sportcentrum Kft. igazgatóját, aki a témában nem kívánt nyilatkozni, mivel nem tudja, hogy mikorra tudják megoldani a fennálló helyzetet. 



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!