Hirdetés

Vizsgáztatásra alkalmas termekre van szükség

Csíkszeredában a Xántus János Általános Iskola kötelékében működő Petőfi utcai Waldorf-iskola és a Márton Áron Főgimnázium termeit szerelik fel a személyi védelmet és az eszközök biztonságát szolgáló kamerákkal. Az összesen 88 ezer lej értékű beruházást a helyi önkormányzat idei költségvetéséből finanszírozzak.

Vlaicu Lajos
Becsült olvasási idő: 4 perc
Vizsgáztatásra alkalmas termekre van szükség
Biztonság, vagyonvédelem és ellenőrzés. Többrétű alkalmazás Fotó: Veres Nándor

Két csíkszeredai oktatási intézmény: a Xántus János Általános Iskola kötelékében működő Petőfi utcai Waldorf-iskola és a Márton Áron Főgimnázium vizsgáztató termeit szerelik fel kamerákkal. A beruházás a személyek és eszközök védelmét szolgálja. 
A Márton Áron Főgimnázium 66 675 lejt kért 48 kamera felszerelésére – minden osztályterembe, a szaktermekbe és laborokba, azaz minden terembe, ahová a diákok bejárnak, egy-egy kamerát helyeznek el. Zsombori Gabriella igazgató szerint a közbeszerzési eljárást ez év második harmadában indítják el. 


Hirdetés

– Elsősorban a gyerekek biztonsága, másodsorban a pályázatokon elnyert eszközök védelme a cél. Harmadsorban ezt a rendszert használnánk a vizsgákon is, az érettségin közel 450 diák, pedagógusi vizsgán körülbelül hatszáz tanár vizsgázik nálunk

– mondta az igazgató, megjegyezve, hogy naponta nagyjából ezerkétszáz személy fordul meg az épületben, mivel délután a Louis Pasteur Egészségügyi Posztlíceum is az épületben működik. 
Székely Adél, a csíkszeredai Xántus János Iskola igazgatója arról számolt be, hogy a kötelékükbe tartozó Petőfi utcai Waldorf-iskolában szerelnek fel biztonsági rendszert. A rendőrség és az iskola képviselői tavaly decemberben egyeztetett a kérdésben, és megfogalmazták az igényt a minimális biztonsági intézkedések meghozatala iránt, így az iskola termeit kamerával kell ellátni, ugyanis az érvényes
jogszabályok szerint a közintézményeket, így a tanintézeteket is megfigyelőrendszer­rel kell felszerelni a személyek és az anyagi javak védelme érdekében. 

– A csíkszeredai önkormányzat 21 500 lejt biztosít a felszerelés megvásárlására. A projekt jelenleg közbeszerzés alatt áll

– közölte a Xántus János iskola igazgatója. 
 Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!