Videón, ahogy megtalálják, majd kilövik a sérült medvét Csíkdelne határában

A megelőzés életet ment, és a hegyimentők segítségével sikerült lokalizálni és ártalmatlanítani egy sérült nagyvadat Csíkdelne határában hétfőn – írta Facebookon Hargita Megye Tanácsának elnöke, Borboly Csaba. A poszthoz mellékelt egy drónos videót, amelyen a sikeres akcióról készült felvételek láthatók, és amelyet alább mi is közzéteszünk.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Videón, ahogy megtalálják, majd kilövik a sérült medvét Csíkdelne határában
Fotó: képernyőfelvétel

A sűrű növényzet megnehezítette volna a sérült medve biztonságos megtalálását és ártalmatlanítását. A hegyimentők rendelkezésére álló, hőkamerával felszerelt drón azonban jelentős előnyhöz juttatta a hatóságokat, amikor a medvét keresték. Az eszköz segítségével sikerült gyorsan és precízen lokalizálni az állatot, ami lehetővé tette a hatékony beavatkozást.

Az esetről készült felvétel alább látható.

A drónos felvételeken jól látszik, hogy a szakemberek pontosan meghatározták a medve helyzetét, majd megfelelő intézkedéseket hoztak annak érdekében, hogy az állat ne jelentsen további veszélyt a környező lakosságra.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Borboly Csaba azt írta: „Gratulálok Fekete Örsnek és a hegyimentőcsapatnak! Enélkül a nagyra nőtt vegetáció miatt nehéz lett volna biztonságosan megtalálni és ártalmatlanítani a nagyvadat.”





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!