Hirdetés

Vándorkiállítás nyílt Csíksomlyón

Tíz tablón keresztül utazhatják be a Földet az érdeklődők a csíksomlyói Fodor-ház előtti térre kihelyezett vándorkiállításon, mely Magyar katolikus jelenlét a világban címmel nyílt meg. A tárlat magyar templomokat, kegyhelyeket, kápolnákat, ereklyéket, zarándokházakat, papokat, tudósokat mutat be, így megérthetjük, hogy mivel gazdagította a magyarság az egyetemes egyházat, és miként kapcsolódik a magyarság a világ más nemzeteihez a katolicizmus révén.

Kovács Andrea
Vándorkiállítás nyílt Csíksomlyón
A Magyar katolikus jelenlét a világban című kiállítás hatalmas, egyetemes történetről szól Fotó: László F. Csaba

A Külgazdasági és Külügyminisztérium Magyar katolikus jelenlét a világban című vándorkiállítását nyitották meg csütörtök délelőtt Csíksomlyón, a Fodor-ház előtti téren. Az eseményen jelen volt Beke Mihály András első beosztott konzul és Urbán Erik OFM tartományfőnök is.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Az érdeklődőket elsőként Beke Mihály András köszöntötte, aki beszédében rátért arra, hogy a kültéri kiállítás bemutatja, hogy a magyar katolikusok, térítők, szerzetesek milyen utat jártak be, és mi maradt utánuk a nagyvilágban. Kiemelte: a tíz tablóból álló tárlat azért a csíksomlyói Fodor-ház előtti téren kapott helyet, hogy pünkösdszombaton minél több ide érkező zarándok megtekinthesse.

A Magyar katolikus jelenlét a világban röviden összefoglalja azon személyeket, tevékenységeket és helyeket, amelyek és akik számunkra megtartó erővel bírnak. Alapos, hiteles képet nyújt, de nem csak a múltról szól, hiszen a magyar katolicizmus ma is aktívan jelen van a világban. A helyszínválasztás sem véletlen, hiszen a kegyhely a hit bölcsője, dajkálója, továbbadója, a kultúra őrzője

– osztotta meg gondolatait Urbán Erik OFM tartományfőnök.

László F. Csaba

A kiállítás magyar templomok, kegyhelyek, kápolnák, ereklyék, zarándokházak, misszionáriusok, papok, tudósok felvonultatása és bemutatása révén ad választ azokra a kérdésekre, hogy mivel gazdagította a magyarság az egyetemes egyházat, és miként kapcsolódik a magyarság a világ más nemzeteihez a katolicizmus révén. A kiálltást a Külgazdasági és Külügyminisztérium munkatársai állították össze, a világszerte működő magyar nagykövetségek és főkonzulátusok hathatós közreműködésével.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!