Hirdetés

Vakrandi egy könyvvel meglepetésre vágyóknak

Hétfő délelőtt indult el a Kájoni János Megyei Könyvtár olvasás-népszerűsítő programja, a Vakrandi egy könyvvel. Az érdeklődőket ötszáz becsomagolt dokumentum várja, amelyekről csak otthon derül ki, hogy mit rejtenek, vajon sikeres volt-e a „randi”.

Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: 2 perc
Vakrandi egy könyvvel meglepetésre vágyóknak
A Vakrandi egy könyvvel a Kájoni János Megyei Könyvtár egyik legközkedveltebb programja Fotó: László F. Csaba

Idén is megszervezik a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtár egyik legközkedveltebb olvasást népszerűsítő programját, ez a Vakrandi egy könyvvel. A rendhagyó akció november 20-án, hétfő reggel indult, a „randizni” vágyókat ötszáz teljesen új, becsomagolt dokumentum várja a könyvtár kölcsönzőrészlegén.

László F. Csaba
Mint Gyulai Arthur, a Kájoni János Megyei Könyvtár igazgatója elmondta, a Vakrandi egy könyvvel programot 2018-ban indították el, elsősorban a tinédzser és felnőtt olvasókat szeretnék megcélozni, és egyértelmű célja az olvasás népszerűsítése.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

– Igyekszünk minden új ötletet bevetni annak érdekében, hogy minél többen olvassanak. A Vakrandi egy könyvvel azért izgalmas, mert a meglepetésre vágyó olvasó számára csak otthon derül ki, hogy mit választott. Egész évben folyamatosan vásárolunk könyveket Hargita Megye Tanácsa támogatásával, de nem mindegyik kerül ki a polcra. Vannak ugyanis olyanok, amelyekről kollegáim úgy ítélik meg, hogy érdemes lenne az őszi vakrandi alkalmával becsomagolni és úgy kölcsönözni – részletezte az intézményvezető.

László F. Csaba
Az idei vakrandira ötszáz teljesen új dokumentumot készítettek elő, magyar és román nyelvű könyvek egyaránt kölcsönözhetők, az olvasók a csomagolópapír alatt rejtőző könyveknek sem a címét, sem a szerzőjét nem láthatják, csupán annyit tudnak, hogy milyen tematikájú vagy műfajú. Van köztük krimi, kortárs magyar irodalom, életrajzi, romantikus és még sok egyéb. A Vakrandi egy könyvvel dokumentumai közül egy olvasó egyszerre egyet választhat és kölcsönözhet, és ezekre is ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a könyvtár összes többi könyvére, három hétre kölcsönözhetők, de ez az idő meghosszabbítható.

László F. Csaba
Gyulai Arthur kiemelte: az esemény annyira népszerű, hogy minden évben két-három nap alatt elfogynak a becsomagolt könyvek, így aki érdeklődik a Vakrandi egy könyvvel program iránt, igyekezzen a könyvtárba! Hozzátette: ha valaki lemarad a „vakrandis” dokumentumokról, bátran kérheti a könyvtári alkalmazottak segítségét, ők is szívesen ajánlanak újdonságokat.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!