Hirdetés

Ünnepi hangulatot teremtettek

A Gyermekek Háza csíkszeredai, gyergyószentmiklósi, balánbányai és maroshévízi egységeinek körei mutatkoztak be a múlt heti hosszú hétvégén a csíkszeredai Művészetek Házában.

Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: 3 perc
Ünnepi hangulatot teremtettek
Tárlatnyitó. Kreatív gyermekek Fotó: Antal Rozália

Második alkalommal szervezett ünnepi műsort és képzőművészeti kiállítást a csíkszeredai Gyermekek Háza.
Az egybegyűlteket Antal Rozália, a Gyermekek Háza igazgatója és Kis János, a Csíki Gyermekek Egyesületének elnöke köszöntötte. Hangsúlyozták: a csíkszeredai Gyermekek Házának kirendelt egységei működnek Balánbányán, Gyergyószentmiklóson és Maroshévízen, a négy helyszínen összesen több mint 1800 tanuló vesz részt a különböző körök tevékenységében. A tanulók heti rendszerességgel, ingyenesen vehetnek részt hagyományőrző, kreativitást fejlesztő művészeti foglalkozásokon, valamint technikai és sportkörökön. Ugyanakkor elhangzott: a Gyermekek Házának az egész év során kiemelt segítséget nyújt Hargita Megye Tanácsa, támogatásukkal, technikai felszerelések megvásárlásával nagyban hozzájárulnak az intézmény működéséhez.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Szőcs Zsuzsánna, a Gyermekek Háza gyergyószentmiklósi egységének tanára a Művészetek Háza Márványtermében kiállított munkákat méltatta, egyúttal rámutatott, milyen lehetőségeket teremtenek a szakkörök a gyermekek számára. Kiemelte: a Gyermekek Házának egyik erőssége, hogy a tanulók igényeinek megfelelően igyekeznek kialakítani a foglalkozásokat.
A megnyitó után a Márványteremben berendezett tárlaton a Gyermekek Háza alegységeinek tanulói által készített képzőművészeti alkotásokat, fotókat csodálhattuk meg, illetve bemutatkoztak a technikai körök is, mint a hajó-, repülő- és autómodellezők. A Művészetek Háza színpadán néptánc, népzene, népi ének, modern tánc, kortárs tánc, aerobik, akrobatikus torna és könnyűzenei bemutatókat, előadást láthatott a közönség.
Kérdésünkre Antal Rozália elmondta: nagy öröm számukra, hogy sok szülő méltányolja az intézmény tevekénységét azáltal, hogy gyermekeiket beíratják a különböző szakkörökre. Az utóbbi években egyre nagyobb az érdeklődés a foglalkozásaik iránt, de még mindig sokat kell tegyenek azért, hogy minél több emberhez eljusson az információ a lehetőségről.

– A Gyermekek Háza intézményeiben nagyon hasznos szakkörökön lehet részt venni, igen széles a paletta. Vannak olyan tevékenységeink is, amelyek más intézményen belül nem elérhetők, például a technikai körök. Az ünnepi műsort és a képzőművészeti kiállítást második alkalommal szerveztük meg, minden alegységünk tanulója jelen van, épp ezért azt látjuk, hogy van létjogosultsága, mert ez jó lehetőség a gyermekeknek, hogy megismerjék egymást, egymás tevékenységét. Emellett a szülők, nagyszülők, rokonok, vagy akár kívülállók számára is hasznos lehet

– tette hozzá az intézményvezető.
Az esemény Hargita Megye Tanácsa és a csíkszeredai önkormányzat támogatásával valósult meg.
 

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!