Újdonságokkal készültek a 14. Madéfalvi Hagymafesztivál szervezői

Az idei Madéfalvi Hagymafesztiválon az egészséges életmódra is figyelmet fordítanak, pénteken szervezik a Hagymakörút két keréken elnevezésű eseményt, amelynek célja a kerékpározás népszerűsítése és a főút melletti közel tíz kilométer hosszú biciklisáv bejárása, jelképes felavatása. Hétvégén lesz a rendezvénysorozat tizennegyedik kiadása.

Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: 3 perc
Újdonságokkal készültek a 14. Madéfalvi Hagymafesztivál szervezői
Főzni fognak. Tizennegyedik alkalommal szervezik meg a madéfalvi hagymáról elnevezett rendezvényt Fotó: Madéfalva Község hivatalos oldala

 – Hitünket, kultúránkat és a munka szeretetét is elődeinktől kaptuk, ezt ápolnunk kell, erre figyelnünk kell, amire az ilyen közösségi események a legalkalmasabbak – jelentette ki Szentes Csaba, Madéfalva község polgármestere a XIV. Madéfalvi Hagymafesztivált beharangozó sajtótájékoztatón. A sajtóeseményen a rendezvény programját ismertették. A madéfalvi hagymáról elnevezett rendezvénysorozaton valamennyi nemzedék találhat kedvére való eseményt.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A fesztivál csütörtökön önkormányzati focitornával kezdődik, pénteken mezőgazdasági konferencia és az első Madéfalvi Kerékpáros Körút várja az érdeklődőket. Utóbbival kapcsolatban a községvezető kiemelte: a Hagymakörút két keréken elnevezésű eseményen főként gyermekek vesznek részt, célja a kerékpározás népszerűsítése és a főút melletti közel tíz kilométer hosszú biciklisáv bejárása, jelképes felavatása. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, a résztvevők között  értékes biciklis tárgyakat sorsolnak ki.

Szombaton 12–18 óra között szervezik a hagyományos hagymakörutat,

amelyre minden évben összefognak a falutízesek, hogy különböző alapanyagokból készült hagymás ételeket kínálhassanak kóstolásra, magyar borokkal társítva. Az elöljáró ugyanakkor elmondta:

a fesztiválon részt vesznek Madéfalva testvértelepüléseinek lakói is, vasárnap délben tartják a mogyoródi kutyakiképző iskola kutyás bemutatóját a Zöld Péter Általános Iskola udvarán.

– Néhány évvel ezelőtt készült egy átfogó felmérés a községben, amelyből kiderült, hogy a fiatalok hiányolják, hogy nincs állandó szórakozóhely vagy minőségi kikapcsolódási lehetőség Madéfalván, így a Hagymafesztivállal célunk elérni a fiatalokat is. A rendezvényt Hargita Megye Tanácsa 25 ezer lejjel támogatta, amelyre a Mádéfalvi Ifjúsági Kezdeményezés pályázott – közölte Korodi Boglárka, az önkormányzat és a M.I.K. képviselője.
A rendhagyó, éves esemény színes programokkal szórakoztatja a helyi lakosságból és vendégeikből álló közönséget, sport- és gyermekprogramok, kovácsmesterség-bemutató, kulturális műsorok, helyi termékek kiállítása és vására, bábszínház, tombolahúzás, valamint esténként koncertek is várják az érdeklődőket. A hétvégén – többek között – fellép a Csíkmadarasi Népi Zenekar, Dolly Plusssz és a 4Street is.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!