Új sportorvosi kabinet

Hivatásos, leigazolt és amatőr sportolók egyaránt fordul­hatnak a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház sport­orvosához, dr. Popovici Ed­wardhoz – hívta fel a figyelmet közleményében az intézmény.

HN-információ
Új sportorvosi kabinet
Dr. Popovici Edward Fotó: Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház

A sportorvosi kabinet a poliklinika 102-es rendelőjében működik, dr. Popovici Edward hétfőtől péntekig 13-20 óra között rendel. A rendelőbe előjegyzést a 0746–119568-as telefonszámon lehet igényelni.
A sportorvoslás multidiszciplináris klinikai és elméleti szakága a medicínának, feladata minden szintű és jellegű sporttevékenység vagy testedzés kapcsán az állapotfelmérés, alkalmassági vizsgálat, illetve a szerzett betegségek, sérülések kórismézése, kezelése és rehabilitációja. Sportorvosi feladat a versenyzést megelőző időszakos szűrővizsgálatok elvégzése is. Ehhez a sportorvoshoz forduló sportolók családorvosi igazolást kell vigyenek arról, hogy alkalmasak a sporttevékenységre, a 14 év feletti sportolók pedig laboratóriumi leleteket (vérkép, vércukorszint, kolesz­terinszint, TGP-, kalci­um-, vizeletvizsgálat) kell bemutassanak.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!