Új környezetben kezdik a tanévet

Elkezdték a tavaly felépült csíkcsicsói óvoda udvarán a térrendezést, a játszótér és a minifocipálya kialakítását. A község vezetője szerint ősztől már birtokba veheti az épületet a nyolcvan óvodás.

Vlaicu Lajos
Becsült olvasási idő: 2 perc
Új környezetben kezdik a tanévet
Az óvoda udvarának látványterve. Játék 1500 négyzetméteren Fotó: Péter Lukács/Fb

Hozzáláttak az új építésű csicsói óvoda udvarán a tereprendezéshez. Péter Lukács polgármester szerint őszre, a tanévkezdésig elkészülnek a beruházással, a tereprendezés mellett az épületnél apróbb belső munkálatokat végeznek. Az óvoda már tavaly elkészült a Vidéki Beruházásokat Finanszírozó Ügynökség (AFIR) támogatásából, több mint 2,5 millió lejbe került.
Az udvar tereprendezését a magyar kormány 30 millió forinttal (közel 380 ezer lejjel) támogatta. A munkálatokhoz a héten fogtak hozzá. Az 1500 négyzetméteres udvaron játszótér és minifocipálya is lesz, utóbbit szintén a magyar kormány Ovi-foci programjából finanszírozták. A polgármester kiemelte: ősztől modern óvodaépület és méltó környezet várja a község óvodásait, az átadót követően az új épület négy termét összesen 80 óvodás veheti  használatba. 

Új környezetben kezdik a tanévet

– A beruházást a közeljövőben még egy bölcsődével szeretnénk kiegészíteni, ehhez további területet kell  vásárolnunk. Azt reméljük, hogy Hargita Megye Tanácsa részéről kapunk segítséget erre a célra

– jegyezte meg a polgármester. 

Új környezetben kezdik a tanévet





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!