Hirdetés

Új horizont nyílhat a téli sportok infrastruktúrájának fejlesztésére Csíkszeredában

Csíkszereda Önkormányzata pénteken határozatban is kérte a Vákár Lajos Műjégpálya, a szomszédos gyorskorcsolyapálya és a fenti kettőt övező kiegészítő felületek átvételét a sportminisztériumtól a város közvagyonába. Rég áhított törekvés végére kerülhet pont, ha a szaktárca eleget tesz a kérésnek – az önkormányzati ülésre bejelentkező Novák Károly Eduárd sportminiszter arról biztosította a képviselőket, hogy az erre vonatkozó szándék részükről is megvan.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Becsült olvasási idő: 3 perc
Új horizont nyílhat a téli sportok infrastruktúrájának fejlesztésére Csíkszeredában
Fotó: Csíkszeredai önkormányzat

A Csíkszeredai Sportklub által használt infrastruktúra jelenleg állami tulajdonban, sportminisztériumi ügykezelésben van. 2021 tavaszán a felek már kifejezték, hogy a kérelmező Csíkszereda megyei jogú város és az ügykezelő sportminisztérium részéről is egyértelmű a szándék a kissé megviselt infrastruktúra átadására/átvételére. A fenntartási kérdések – főként az időközben elszállt energiaárak – miatt azonban szándékosan lassították a folyamatot.

– Az energiapiac stabilizálódni látszik, ezért elérkezettnek éreztük az időt, hogy hivatalosítsuk a szándékunkat. A meglévő infrastruktúrának a város lenne a legjobb gazdája. Szeretnénk jobb minőséget teremteni, megfelelő környezetet biztosítani a téli sportokat űzőknek.

A helyi sport fejlesztése szempontjából stratégiai fontosságú ez a döntés

– fogalmazott a mai soros önkormányzati ülés online tartott felvezetőjében Korodi Attila polgármester.

Az elöljáróhoz hasonlóan Novák Károly Eduárd sportminiszter is online jelentkezett be, és kifejtette: a minisztériumnak tavaly nyáron sikerült lezárnia azt a peres ügyet, amely a gyorskorcsolyapálya be nem fejezett felújítása nyomán alakult ki – ez is akadálya volt a városi tulajdonba adásnak.

A Csíkszeredai Sportklub által használt infrastruktúra erőteljes fejlesztésének egyetlen esélye, ha a város tulajdonába kerül a műjégpálya, a gyorskorcsolyapálya és a hozzájuk tartozó szomszédos létesítmények. Csíkszereda regionális téli olimpiai központként a következő évtizedben sokat fog fejlődni

– fogalmazott a sportminiszter.

A Csíkszeredai Sportklub tevékenységét ez a döntés közvetlenül nem befolyásolja, a klub mint szervezet nem kerülne át városi tulajdonba, csupán az általa használt létesítmények. Az önkormányzati ülésen egyébként főként közigazgatási, procedurális kérdésekben határoztak – tájékoztat közleményében a csíkszeredai önkormányzat.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!