Új helyszínen, neves fellépőkkel és előadókkal tartják a csíkszeredai Cloud Youth Festival második kiadását

A tavalyi évben nagy sikernek örvendő Cloud Youth Festival második kiadását szervezik meg Csíkszeredában május 5-7. között. A fesztivál panelbeszélgetésekkel, előadásokkal, sporteseményekkel, egésznapos programokkal, koncertekkel szólítja meg a Z generáció tagjait.

Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: 4 perc
Új helyszínen, neves fellépőkkel és előadókkal tartják a csíkszeredai Cloud Youth Festival második kiadását
Igyekeznek kapcsolatot teremteni a fiatalokkal Fotó: László F. Csaba

Idén második alkalommal szervezik meg Csíkszeredában a Z generáció tagjait, a 13-26 éves korosztályt megszólító Cloud Youth Festivalt.

A május 5-7 között zajló esemény részleteit a kedd délelőtti sajtótájékoztatón ismertették a szervezők. Mint Sógor Enikő, Csíkszereda alpolgármestere elmondta: a fesztivál ötlete onnan indult, hogy igyekeztek kapcsolatot keresni és teremteni a fiatalokkal, ennek érdekében a legfiatalabb önkormányzati képviselőket bevonva megalapították az Ifjúsági Egyeztető Tanácsot. Megszólították a város diákszervezeteit is, és kutatást indítottak azzal a céllal, hogy felmérjék, hogy érzik magukat a csíkszeredai és környékbeli fiatalok, milyen nehézségeik, igényeik vannak. A kérdőív eredményeiből és a tanácskozásokból kiindulva született meg a Cloud Youth Festival.

Nem titkolt célunk, hogy ezzel a fesztivállal és a hozzá kapcsolódó Ifjúsági Cloud Napok rendezvényeinkkel, megmutassuk a fiataloknak, hogy itt, Csíkszeredában és a környéken érdemes tovább gondolni az életüket, jó itt maradni vagy visszatérni ide. A Cloud Festival a jövő vezetőinek, orvosainak, a jövő apáinak, anyáinak szól

– emelte ki az elöljáró.

László F. Csaba

A fesztivál által nem csak szórakozási lehetőséget biztosítanak, hanem segítséget, támpontokat is igyekeznek nyújtani, ezért a résztvevők olyan előadásokat hallgathatnak meg, maximum 15 perces tömbökben, melyek önismeretről, tudatos életmódról, párkapcsolatokról, közösségi médiáról, szakmai sikerekről, pályaorientációról, és egyéb hasznos témákról szólnak, ismertette Orbán Tímea, a fesztivál szervezője. A paneleket előadókkal, zenekarokkal, bulikkal egészítik ki, illetve kísérőprogramoknak, sporteseményeknek, művészetnek, kézműves vásárnak is teret adnak.

Az érdeklődők több, mint húsz szakmai előadáson és kerekasztal-beszélgetésen is részt vehetnek, az inspiráció panelben nehéz sorsokról, betegségről, borderline személyiségzavarról, kisebbségből indulásról lesz szó.

A közösségi média panelben trendekről, Z-generációs jellemvonásokról, a közösségi média megfelelő használatáról hallgathatnak meg előadásokat, a szakma panelben kontrasztos szakmák kiemelkedő személyiségeit ültetik egy asztalhoz. Az önismeret panelbeszélgetés során az érdeklődők gyakorlati tudnivalókat sajátíthatnak el az önismerethez, a tudatos életmód panel által pedig környezetvédelemmel, az idő és a pénzügyek megfelelő kezelésével fognak foglalkozni. A párkapcsolat panelben tabumentes beszélgetésnek lehetnek tanúi, a tech panelben pedig a Big data és a mesterséges intelligencia témakörét járják körbe.

Az idei év újdonsága, hogy nem a központi parkban szervezik az eseményeket, hanem a Petőfi utcával párhuzamos hátsó kertekben, a Zengő tér, az Atrium és a Waldorf iskola udvarában.

A szervezők úgy vélik, ez a terület amellett, hogy közel van a fiatalokhoz, exkluzívabb és intimebb tér számukra a tavalyihoz képest, de a természetközeliséget is megőrzi, közben az utca életében is új dimenziókat nyithatnak meg.

A fiatalok körében végzett kutatás során azt is vizsgálták, hogy kiket, milyen zenekarokat és lemezlovasokat látnának szívesen, így a második Cloud Youth Festival-on fellép Beton.Hofi, a Bohemian Betyars, az Annemtrió, Dj Shiver, Dj Ajkay Ádám és még sokan mások. Barabás István, a fesztivál szervezője kiemelte: a szabadtéri koncertek és bulik éjfélig szólnak majd, ahonnan az afterbulikat a Zengő Térbe és az MCC-hez helyezik át. A tavalyi évhez képest változás az is, hogy a fesztivál nem teljesen ingyenes, a belépők ára minden nap este 9 óráig 20 lej, 9 óra után 30 lej, de lehet háromnapos belépőt is váltani 50 lejért.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!