Új arculatot kap a csíkszeredai Kalász negyed

HN-információ

A tervek szerint augusztus végéig befejezik a munkát és megújul a csíkszeredai Kalász negyed. A megújult lépcsősor mellett sziklakerteket is kialakítanak, emellett számos fát és növényt ültetnek a lakóövezetbe. A kivitelezéssel egy helybéli cég, az ING Service foglalkozik, a felújítás 2018 második felében kezdődött.

A közlekedési akadályok megszűntek a gyalogosok számára is, elvégezték az akadálymentesítést, így könnyebben lehet majd járni-kelni a Kalász negyed felé tartó a járdaszakaszokon. Tavaly készültek el a parkolók, a lépcsőknél viszont még dolgoznak.
– Augusztus végére befejeződnek a munkák, így szebb arculatot kap a Kalász negyed. Egyszerűbb lesz a közlekedés is, az autósok és a gyalogosok számára egyaránt – mondta el érdeklődésünkre Szőke Domokos, Csíkszereda alpolgármestere. A Tető utca korszerűsítési munkálataival párhuzamosan, a parkoló alapozása is folyamatban van. Ide tervezték korábban a parkolóházat, amelyet aztán a tűzvédelmi előírások miatt a tűzoltóság nem engedélyezett.
A munkálatok a járófelületek teljes felújítása mellett, az esővízhálózat, a közvilágítás, a játszóterek felújítását is magában foglalja. Emellett helyet kapott a zöldövezet megújítása és az utcabútorzatok cseréje, illetve újak létrehozása is, kutyafuttatót is kiépítenek az övezetben.
– Az itt lakók, akik az elmúlt időszakban a terepbejárások során megállítottak, többnyire elégedettségüknek adtak hangot és örültek a felújításnak, de akár javaslatokat is tettek egy-egy részletre vonatkozóan – fűzte hozzá a polgármester. A projekt teljes költsége 14 millió lej, ennek több mint felét kormánytámogatásból biztosították, a Helyi Fejlesztési Országos Program segítségével.

Fülöp Orsolya
 



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!