Hirdetés

Tusnádon segítenek a honosítási kérelem benyújtásában

Az RMDSZ Csíki Területi Szervezete az Eurotrans Alapítvánnyal együttműködve kiszállást szervez Tusnád községbe. Az érdeklődők június 15-én (csütörtökön) a tusnádi polgármesteri hivatalban, 20-án (kedden) az újtusnádi kultúrotthonban, míg 22-én (csütörtökön) a csíkverebesi kultúrotthonban adhatják le a különböző eljárásokhoz szükséges irataikat, 12 és 14 óra között. A dossziék összeállítása minden esetben díjmentes.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Becsült olvasási idő: 2 perc
Tusnádon segítenek a honosítási kérelem benyújtásában
Fotó: RMDSZ Csíki Területi Szervezete

Kollégáik az alábbi ügyintézésekben nyújtanak segítséget:

  • honosítási kérelem benyújtása;
  • házasság, gyermek születése, haláleset vagy válás anyakönyveztetése;
  • tájékoztatás a személyazonosító igazolvány igényléséről;
  • tájékoztatás az anyasági és életkezdési támogatással kapcsolatos kérdésekben.

2018. január 1-től a Magyarország területén kívül született és ott élő, magyar állampolgár gyermek után is igényelhető az anyasági támogatás és a babakötvény. Az anyasági támogatás egyszeri szociális juttatás (jelenlegi összege 64 125 forint, ikergyermekek esetén gyermekenként 85 500 forint), amelyet az édesanya igényelhet a magyar állampolgárságú gyermek születését követő hat hónapon belül. Igényelhetővé vált továbbá a Magyarország területén kívül élő magyar állampolgár gyermekek számára a fiatalok életkezdési támogatása, vagyis az úgynevezett babakötvény is. Ennek lényege, hogy a magyar állam letéti számlát nyit a gyermek számára, amelyre 42 500 forint összegű egyszeri támogatás összegét helyezi el, amely a gyermek 18 éves koráig évente kamatozik, és ezt követően használható fel a fiatal felnőtt önálló életkezdéséhez.

Érdeklődni az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének székházában (Csíkszereda, Mihai Eminescu utca 2/A szám) vagy a Magyar Ügyek Házában hétköznapokon 9 és 16 óra között, illetve a 0371–347827-es telefonszámon lehet – tájékoztat közleményében az RMDSZ Csíki Területi Szervezete.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!