Hirdetés

Több ezren vettek részt a Csíkszentdomokosi Lovasnapon

Gazdag és változatos programkínálattal várták az érdeklődőket a tizenharmadik alkalommal megszervezett Csíkszentdomokosi Lovasnapon szombaton a település határában, Gálkúton.

Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: 3 perc
Több ezren vettek részt a Csíkszentdomokosi Lovasnapon
Fogathajtás, lovas erőpróba és harcászati bemutató színesítette a programot Fotó: Albert Bálint

Csíkszentdomokos Község Polgármesteri Hivatala és a Csíkszentdomokosi Ifjúsági Szervezet tizenharmadik alkalommal szervezte meg a már hagyományossá vált tavaszi rendezvényt, a Csíkszentdomokosi Lovasnapot. Az egész napos rendezvényen a már megszokott programok mellett újdonságok is várták a kikapcsolódni vágyókat és a lovassportok iránt érdeklődőket.

Albert Bálint

– A Csíkszentdomokosi Lovasnap a térség egyik legnagyobb lovas eseménye, mellyel elsősorban a gyermekeket, fiatalokat, családokat igyekszünk megszólítani. Célja a lovaséletmód népszerűsítése, a közösségépítés, illetve kikapcsolódási lehetőség biztosítása, valamint fontos, hogy ezáltal is igyekszünk kimozdítani a fiatalokat a virtuális világból – mondta lapunk megkeresésére Albert Alfonz Pál főszervező, a felcsíki község alpolgármestere.

Albert Bálint

A lovasnap programját lóverseny, fogathajtás, lómustra, lovas erőpróba, az Arany Griff Rend középkori hadi és páncélos harcászati bemutatója, Pászka Lehel, Ex Libris és Árpád fejedelem díjas lovasíjász és csapatának bemutatója, illetve az Erdélyi Lovaskaszkadőr Egyesület tüzes lovaskaszkadőr-előadása színesítette. A nap folyamán rengeteg ingyenes időtöltési lehetőség várta az érdeklődőket, kulturális műsorok, pónilovaglás, arcfestés, családi vetélkedők is voltak, és fellépett a helyi fúvószenekar is. Albert Alfonz Pál főszervező kiemelte: a húszhektáros területen szervezett lovasnapon idén közel hétezer személy vett részt, a nagy érdeklődésre való tekintettel biztos, hogy jövőre is megszervezik.

Albert Bálint

Az esemény Csíkszentdomokos Község Polgármesteri Hivatala és a Csíkszentdomokosi Ifjúsági Szervezet közös szervezésében valósult meg, a Bethlen Gábor Alap támogatásával, társszervező Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége, fő támogatója a KABET BAU KFT. építkezési cég.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!