Tisztújítás az önkormányzati tanácsban

HN-információ

Megválasztotta öt tagú vezetését csütörtökön az RMDSZ Csíki Területi Szervezet önkormányzati tanácsa – közölte lapunkkal Becze István a szövetség csíki területi szervezetének ügyvezető elnöke.

Kérdésünkre elmondta: a testület elnöki tisztségét az RMDSZ belső szabályzatának megfelelően, alapértelmezetten a területi elnök, azaz esetünkben Borboly Csaba tölti be. A tisztújítást követően az öt tagú vezetőségnek tagja még Kozma István, csíkszentsimoni polgármester, Karda Róbert, csíkszentdomokosi polgármester, további Ábrahám Előd, csíkszeredai önkormányzati képviselő és Szentes Antal megyei tanácsos.

Becze István még elmondta: az RMDSZ csíki, területi szervezete a korábbiakhoz képest jobban szerepelt az önkormányzati választásokon ezért két taggal többet delegálhat Székelyföldi önkormányzati tanácsába. Azaz az eddigi tizenkét fő helyett tizennégyen képviselik a csíki térséget abban a testületben. Az öt tagú vezetőségen kívül, így a tizennégy tagú küldöttség személyi összetételéről is döntöttek. Az öt vezetőségi tag alapértelemezetten tagja a küldöttségnek.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!