Hirdetés

Tettlegességig fajult nézeteltérés

HN-információ
Becsült olvasási idő: 3 perc
Tettlegességig fajult nézeteltérés
Fotó: Veres Nándor

Verekedés tört ki kedd reggel Csíkszereda központjában, amelyben lapunk egyik munkatársát is bántalmazták. Egy szemtanútól úgy értesültünk, az eset reggel 6.20-kor történt, a Városi Művelődési Ház előtti téren 4-5 nem csíkszeredai fiatal hangos szóváltásba keveredett, nemzetiségre tett sértés is elhangzott. A hangos vita lökdösődésbe, pofozkodásba váltott át, ezt – egyébként szabadságon lévő – kollégánk megpróbálta megakadályozni. Az esetről beszámoló szemtanú ekkor a távolabb tartózkodókat arra kérte, hívják a 112-es segélyhívó számot, közben kollégánk továbbra is igyekezett szétválasztani a verekedőket, ekkor ütötte arcon az egyik verekedő, felhasítva a homlokát. Percekkel később megérkeztek egy biztonsági cég őrei, nekik sikerült szétválasztani és egymástól távol leültetni a dulakodókat. Ezután érkezett a helyszínre a rendőrség és a mentőszolgálat autója, akik a helyszínen elkezdték kollégánk ellátását, majd a sürgősségi osztályra szállították őt. Maria Plumbu, a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Hargita Népének elmondta: azonosították és megbírságolták azt a négy férfit, akik részt vettek a kedd reggeli verekedésben, amelyben munkatársunkat is bántalmazták. A négy férfira 300-tól 500-lejig terjedő bírságot róttak ki.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Az incidens kapcsán közleményt adtak ki az UNSCENE – Művészeti Egyetemek Fesztiváljának szervezői, amelyben sajnálatukat fejezik ki, és hangsúlyozzák: az eset a fesztivál szellemiségével teljes mértékben ellentétes, és távol áll azoktól az értékektől, amelyekért az UNSCENE létrejött. Megjegyzik, a konfliktus az öt, alkohol befolyása alatt lévő fiatal között a fesztivál hivatalos programjának befejezése után történt, amikor a színház és az ott működő kávézó is zárva volt. A fesztivál „szellemisége a kulturális és művészeti sokszínűségről, valamint az együttműködés és a találkozás fontosságáról szól, ezért szigorúan elutasítunk minden olyan magatartást, amely bármely résztvevő biztonságát vagy méltóságát veszélyezteti” – írják, kitérve arra, hogy az esetet követő napon a szervezők kontextust teremtettek rá, hogy az öt fiatal találkozzon és párbeszédet folytasson, ugyanakkor felvették a kapcsolatot a partneregyetemekkel, hogy elkezdjék a belső rendszabályzatnak megfelelő hivatalos eljárást. 
„Az elmúlt négy kiadás alatt több mint ezer résztvevő és hallgató csatlakozott az eseményhez, amely során soha nem tapasztaltunk hasonló incidenseket, és az UNSCENE egész csapata továbbra is azon dolgozik, hogy biztonságos és befogadó környezetet teremtsen minden résztvevő számára” – fogalmaz a közlemény.
 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!