Hirdetés

Telefonos tájékoztatás

HN-információ

Az elhúzódó látogatási tilalomra való tekintettel és a hozzátartozók igényeire válaszolva a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház biztosítja a hozzátartozók számára a telefonos tájékozódás lehetőségét, naponta egy adott órában telefonon érdeklődhetnek a kezelőorvostól a páciensek állapotáról a hozzátartozók – adta hírül közleményében az intézmény.


Azokat a hozzátartozókat van lehetőségünk tájékoztatni a beteg állapotáról, akit a beutaláskor kitöltött nyilatkozatban a páciens megjelölt – figyelmeztet a közlemény, kérve, hogy beutaláskor tüntessék fel a kapcsolattartó családtag nevét, elérhetőségét.
A kezelőorvostól érdeklődni a kórház honlapján (www.spitalmciuc.ro, korhaz.ro), a telefonkönyv menü alatt szereplő telefonszámokon lehet, naponta 12 és 13 óra között.
A koronavírusos betegeket el­látó csíksomlyói kórházi osztályokra, ahol az orvosok elérhetősége korlátozott, szociális asszisztenst helyezett át a kórház, ő fogja tartani a kapcsolatot a hozzátartozókkal. Hasonlóképpen szociális asszisztens végzi ezt a tevékenységet a Sürgősségi Betegellátó Egységben, illetve a tamponzónában lévő betegek esetében – írja a dokumentum. 
A koronavírusos betegek ellátása érdekében számos átszervezést végeztek a kórházban. Je­lenleg a csíksomlyói kórházépületben működő osztályokon, a korábbi fizioterápiás, bőr- és nemi­gyó­gyá­sza­ti, illetve ortopédiai osztályokon ápolnak koronavírusos betegeket, továbbá a sürgősségi osztály érintésével a tamponzónában lehetnek fertőzésgyanús betegek, róluk ezen osztályok számán lehet információt kapni – olvasható a közleményben, amely szerint az ortopédiai osztályt a kardiológiai osztályon lehet elérni. 
A koronavírusos betegek száma magas és a velük foglalkozó személyzet nagyon leterhelt, kérjük a hozzátartozók türelmét a tájékoztatás terén – figyelmeztet közleményében az egészségügyi intézmény, hozzáfűzve: „A betegeket minden körülmények között tájékoztatják, és a kezelőorvosok igyekeznek időt szakítani a hozzátartozókkal való beszélgetésre is, amennyiben erre igény és lehetőség van.”

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!