Tél előtt befejezik az alapozást

Jól haladnak a köves utcák aszfaltozásához szükséges alapozó munkálatok Csíkszentléleken, ha­marosan Fitódon is elkezdnek dolgozni – tudtuk meg Nagy István Alfréd pol­gármestertől. A községve­zető szerint az utak alapozását még a tél beállta előtt befejezik.

Pál Bíborka
Becsült olvasási idő: 2 perc
Tél előtt befejezik az alapozást
Fotó: László F. Csaba

Párhuzamosan több helyszínen dolgoznak a munkagépek Csík­szentléleken: az Anghel Sa­ligny országos beruházási program keretében jelenleg Al­szeg, Boroszló és Nagy­bo­roszló, valamint a templom felé vezető utcák alapozását végzik a Viaduct és Ing Service építőipari cég.
Amint arról már korábban beszámoltunk, a 15 millió lej értékű pályázat –, amelyhez az önkormányzat további 500 ezer lejes önrésszel járul hozzá – közbeszerzési eljárásán a fent említett két építőipari vállalat nyert és írt alá kivitelezési szerződést, ennek köszönhetően pedig a község több pontján párhuzamosan folynak a munkálatok.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A köves utcák alapozása mellett az esővíz-elvezető árkok építésével is dolgoznak, illetve a pályázatba bekerült utcák közül három helyszínen – Csíkszentléleken az Alszegen és Fitód két utcájában – hiányoznak a csatornavezetékek, de az ügyben sikerült az önkormányzatnak megállapodnia a Harvíz Rt. víz- és csatornaszolgáltatóval azok pótlásáról. 

– Ahol az esővíz-elvezető árkok állapota megkívánja, ott befedik az árkokat a kivitelezők, illetve sikerült megállapodnunk a Harvízzel, és az alapozási munkálatokkal egy időben az érintett utcákban kiegészül a csatornahálózat is

– nyilatkozta lapunknak Nagy István Alfréd polgármester.
A községvezető szerint az Ing Service munkatársai napokon belül elkezdenek dolgozni Fitód utcáiban is, a projekt ütemterve szerint ugyanis a téli időszak beköszönte előtt a községben mindenhol befejezik az aszfaltozás elkezdéséhez szükséges alapozó munkálatokat, illetve az esővíz-elvezető árkok építését. 



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!