Hirdetés

Tehetséges diákokat várnak

Meghirdette kollégiumi helyeit a 2024–2025-ös tanévre a csíkszeredai Márton Áron Tehetséggondozó Központ. A központba olyan, Csíkszeredában középiskolába járó diákok jelentkezhetnek, akik nem a városban laknak, és kiemelkedő tanulmányi eredményeiken túl a sport vagy művészetek területén is jeleskednek.

Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: 3 perc
Tehetséges diákokat várnak
Évzáró. Több mint bentlakás: tehetséggondozás Fotó: Kelemen Csaba/MÁTK

Meghirdették a kollégiumi helyeket a Márton Áron Tehetséggondozó Központba (MÁTK) a 2024–2025-ös tanévre – jelezte az intézmény vezetője szerkesztőségünknek. A csíkszeredai MÁTK 2016 szeptemberében nyitotta meg kapuit azzal a céllal, hogy a megyeszékhelyen középiskolai tanulmányokat folytató tehetséges székely fiatalok, a leendő székelyföldi elit oktatás-nevelésében tátongó űrt betöltsék.
Célcsoportjuk 14. életévüket betöltött, de 20-at be nem töltött, Székelyföldön állandó lakhellyel rendelkező fiatalok. Fontos, hogy a bentlakásos helyekre a kiemelkedő tanulmányi eredményekkel és a művészetek, és/vagy sport területén jeleskedő, pályázat alapján kiválasztott, rendszerint középiskolai tanulmányokat folytató diákokat várják, akik Csíkszereda valamely középiskolájában tanulnak, de nem a városban laknak.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A kollégiumban különböző oktatási és nevelési tevékenységek zajlanak, mint pályaválasztás, versenyekre való felkészítés; vallásos nevelés; a nemzeti öntudat erősítése, meghívott előadók bevonása; egészség- és testtudat, sport; identitástudat és -keresés; kapcsolatteremtő készségek és viselkedési formák megtapasztalása és elsajátítása; média-, illetve környezettudatosságra való nevelés – mutat rá a közlemény.

– A MÁTK túlmutat a szokásos bentlakások által nyújtott szolgáltatásokon, ugyanis délutáni tevékenységeink egyénien, csoportosan, olykor teljes létszámmal zajlanak a nevelési programban meghatározott célkitűzések elérése érdekében

– részletezte Ráduly Annamária igazgató. A diákok a MÁTK Facebook-oldaláról elérhető űrlap kitöltésével tudnak jelentkezni augusztus 4-ig.

A kollégiumba a diákok ide kattintva, az űrlap kitöltésével tudnak jelentkezni augusztus 4-ig.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!