Hirdetés

Tavaszi útkarbantartás

Vlaicu Lajos
Becsült olvasási idő: 2 perc
Tavaszi útkarbantartás
Csíkszentgyörgy községben figyelnek a lakosság védelmére. Vízelvezető árkokat mélyítettek és ástak Fotó: Keresztes-Pap Géza

Pottyand és Csík­me­na­ság között, a megyei besorolású út mentén mélyítették a vízelvezető árkokat, ezzel segítve a víz elfolyását, elkerülve az aszfaltburkolat esetleges megrongálódását, a termőterületeken a pangóvíz kialakulását. A tervek szerint folytatódik a munka az anyagi lehetőségek függvényében, ugyanis a polgármesteri hivatal saját költségvetéséből különített el pénzt erre a célra.
Keresztes-Pap Géza, Csík­szent­györgy község alpolgár­mes­te­re szerint: a munka itt nem állt meg, ugyanis a múlt héten fejezték be Ko­tor­mány­ban az útszéli padka takarítását másfél kilométeres szakaszon, illetve ötszáz méteren új vízelvezető árkot ástak, és a meglévő árkok mélyítésére egyaránt figyelmet fordítottak. Az útszéli árok mélyítése, ásása körülbelül hétezer lejbe került. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

– Megkérjük azokat a helyi lakosokat és gazdálkodókat, akiknek a portája, illetve mezőgazdasági területe előtt mélyítették az árkot, hogy rendszeresen takarítsák, hogy ne teljenek fel hordalékkal, az átereszek ne tömítődjenek el, így elkerülhető, hogy nagyobb mennyiségű csapadék esetén a víz elöntse a házakat vagy mezőgazdasági területeket

– hívta fel a figyelmet az alpolgármester.

Keresztes-Pap Géza
Az elöljáró arról is beszámolt, hogy már februárban elkezdték az illegális szemétlerakóhelyek felszámolását.
Állítása szerint hetente kétszer takarítják a szociális munkások az illegális szemétlerakó helyeket, de folyamatos a probléma, némelyeket a tettenérést követően kiszabható bírság mértéke sem riasztja vissza a szemeteléstől. 

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!