Tanácselnöki tisztség és megyei kétharmad

HN-információ

 

 

A Csíki Területi Szervezet elnökeként Borboly Csaba átvette a Hargita megyei RMDSZ soros elnökségét az elkövetkező egy évre az Udvarhelyszéki RMDSZ-től. Az átvételt pénteken tartották, a Bíró Barna Botond udvarhelyszéki RMDSZ-elnökkel való találkozón.


Pénteken átvette az RMDSZ megyei soros elnökségét a csíki területi szervezet az udvarhelyszéki szervezettől: pénteken Bíró Barna Botond átadta a soros elnökséget Borboly Csabának.
Borboly ennek kapcsán elmondta, hogy két nagyon komoly kihívás áll a szervezet előtt. Az egyik az önkormányzati választások, amelyen meg kell nyerni a megyei tanács elnöki tisztségét, továbbá kétharmadot szerezni a megyei testületben. Ezenkívül cél az RMDSZ-es polgármesteri tisztségek megtartása, valamint visszaszerzése azokban a helységekben, amelyekben a jelenlegi vezetés és a szövetség között nincs együttműködés, és „a lakosság jelenleg tapasztalt bizalma e visszaszerzés lehetőségét mutatja”.
A másik nagy kihívás a soros elnök szerint a parlamenti választás, amelyen a szövetség, illetve az erdélyi magyarság sikeréhez szükség van a Hargita megyei szavazatokra.
– A Hargita megyei RMDSZ hálózatos egység, amelyben a három területi szervezet partnerségében, konszenzusával kell az egyéves HET-mandátumot teljesíteni. Ezúton is gratulálok Bíró Barna Botondnak, hogy kellő kimértséggel, higgadtsággal és a Hargita megyei emberek érdekeit messzemenően szem előtt tartva töltötte be a HET elnöki tisztségét az elmúlt egy évben. Több nehézségen vagyunk túl, és az ebben a tisztségben kifejtett tevékenységével nagyban hozzájárult a megye közintézményeinek működéséhez – fejtette ki Borboly Csaba.
A csíki területi elnök ez alkalommal részt vett az Udvar­helyszéki RMDSZ elnökségi ülé­sén, amelyen az elmúlt időszak tevékenységét értékelték. Borboly Csaba továbbra is kérte a támogatást a megyei tanács elnöki tisztségére való jelöltségéhez, és mint fogalmazott, „hasznos, méltó és becsületes együttműködést” ajánlott Udvarhelyszéknek, oly módon, hogy az elkövetkező négy évben is mindhárom térség kedvezményezettje legyen a megyei együttműködésnek.

 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!