Támadó kóbor ebek

A közösségi oldalakat időről időre elárasztják a Csíkszereda utcáin falkába verődött kóbor kutyák fotói, és sokan számolnak be arról, hogy megtámadták őket a gazdátlan ebek. A helyzet évek óta változatlan, az önkormányzat a kutyamenhely megnyitására vár, addig viszont senki sem foglalkozik a kutyák befogásával.

Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: 3 perc
Támadó kóbor ebek
Nagy testű kóbor kutyák falkája. Etetik, ezért maradnak Fotó: László F. Csaba

Olvasónk keresett meg azzal, hogy Csíkszereda központjában, a parkban, a színház kör­nyékén, a Promenádon, a Majláth Gusztáv Károly téren és a környező lakónegyedekben napi rendszerességgel találkozik gazdátlan állatokkal. Ezek mind olyan helyszínek, ahol családok, gyermekek és idősek is gyakran járnak, ott a játszótér, ott szerveznek kézművesvásárt, városnapokat és más programokat is.
Szintén névtelenségét kérő olvasónk arról számolt be, hogy néhány hónapja szürkületben épp a Csíki Játékszín melletti parkoló felé haladt, amikor egy nagy testű, fekete kutya futott felé ugatva. Szerencséje volt – mondja –, ugyanis annak ellenére, hogy agresszívnek tűnt, az állat megállt tőle néhány lépésre, majd elbújt egy autó alá, ahol egy másik kutya is feküdt. Az eset után néhány nappal látta, amint egy közelben lakó hölgy ételt adott a kutyáknak, így egyértelmű, hogy „ott laknak, mivel jól érzik magukat”, illetve a két kutyával azóta is szinte naponta találkozik ugyanott, mindig félve közelíti meg a parkolót.

– Beszámoltam az esetről a Civil Csíkszereda nevű Facebook-csoportban, de mást nem tudtam tenni, mivel ez régóta fennálló probléma

– nyilatkozta.
Mint arról többször beszámoltunk, a városvezetés az önkormányzati fenntartású kutyamenhely megnyitására vár, ami ősszel esedékes. A tevékenységet a Pro Animalia Alapítvány sem tudja végezni, mivel a kóbor kutyák befogására sem engedélyük, sem képesítésük, sem szerződésük nincs a várossal, és kapacitásuk sem lenne rá. Így továbbra sem foglalkozik hivatalosan senki a kóbor kutyákkal Csíkszeredában.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!