Szökőkút, ami nem szökik

Idén nem élvez prioritást a szökőkutak kérdése – jelentette ki érdeklődésünkre Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere. A rendőrség előtti körforgalomban lévő kutat felszámolják, a Szabadság téren lévőt pedig idén nem üzemeltetik.

Vlaicu Lajos
Becsült olvasási idő: 2 perc
Szökőkút, ami nem szökik
Fotó: Veres Nándor

Csíkszeredában hat köztéri szökőkút van: kettő a Majláth Gusztáv Károly téren, egy-egy a Szabadság téren, a Testvériség sugárút és a Tudor Vladimirescu utca kereszteződésében, a vasútállomással szemben, illetve a Mikó-vár el[tti téren. 
Korábban két alkalommal tartott a városi önkormányzat a szökőkutak témájában sajtótájékoztatót, most ennek jártunk utána, hogy hol tart a legutóbb közvitára bocsátott projekt. 
Mint megtudtuk, a rendőrség közelében található körforgalom közepén levő szökőkutat hamarosan a városi kertészet munkatársai eltávolítják, helyét beültetik dísznövényekkel.

Veres Nándor
Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere a főtéri szökőkút kapcsán kifejtette: költséges lenne lecserélése a magas beruházási érték miatt, no meg figyelembe véve az egyéb uniós projekteket, amelyek megvalósításához önrésszel kell hozzájáruljon a város, ebben az évben nem foglalkoznak a szökőkutakkal. 

– Az idén nem élvez prioritást a szökőkutak kérdése. A rendőrséggel szemben található szökőkutat megszüntetjük, növényekkel ültetjük be a helyét. A főtéri szökőkúthoz egyelőre nem nyúlunk, de nem is üzemeltetjük, a Majláth Gusztáv Károly téren a két szökőkút üzemel, és a vasútállomással szemben található is marad jelenlegi állapotában

– mondta a polgármester. 



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!