Sportpálya és járda négyszázezer lejből

Korszerűsítik a csíkmindszenti Nagy István Általános Iskola udvarát Csíkszentlélek községben: új és biztonságosabb járdafelületet alakítanak ki az iskola épülete körül, illetve modernebb, több sportág gyakorlására alkalmas pályát építenek.

Vlaicu Lajos
Becsült olvasási idő: 3 perc
Sportpálya és járda négyszázezer lejből
Munka gőzerővel. Új környezetben kezdik a tanévet Fotó: Nagy István Alfréd

Augusztus elején elkezdték a csíkmindszenti Nagy István Általános Iskola udvarának korszerűsítését, várhatóan iskolakezdésig a kivitelező be is fejezi a munkát. Az iskolaépület köré szélesebb járdát építenek, az udvaron található sportpályára pedig új aszfaltréteget terítenek. Nagy István Alfréd, Csíkszentlélek község polgármestere kifejtette: a beruházás értéke összesen négyszázezer lej, amelyből háromszázezer lejt Hargita Megye Tanácsának hatszázalékos jövedelemadó-visszaosztásából, százezer lejt az önkormányzat saját költségvetéséből finanszíroz. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Sportpálya és járda négyszázezer lejből

– A beruházással biztonságosabb, funkcionálisabb és esz­tétikusabb környezetet szeretnénk biztosítani. A járda balesetveszélyes volt, szélességének növelése a biztonságosabb közlekedést teszi lehetővé. A sportpálya korszerűsítésével szintén azt szeretnénk elérni, hogy megfeleljen a különböző sportágak követelményeinek, hogy minden gyermek gyakorolni tudja a kedvére való mozgásformát és megfelelő sporteszközökkel, kapukkal és palánkkal szereljük fel a pályát

– mondta a polgármester. Hozzátette: az idejemúlt és hiányos járda felújítása, új csúszásmentes, tartós anyagokkal burkolják. 

Sportpálya és járda négyszázezer lejből

– A diákok számára vonzóbb környezetet teremtünk, amely hozzájárul a mozgás népszerűsítéséhez és a közösségi programok szervezéséhez

– mondta az elöljáró.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!