Sorsoltak a Csík körzeti bajnokságban 

Kisorsolták csütörtökön a 2024/2025-ös Hargita megyei labdarúgó-bajnokság Csík körzeti 5. Liga nyitómeccseinek párosításait. Idén tizennyolc csapat vesz részt a bajnokságban. A sorsolást megelőzően a csapatvezetők labdákat és karszalagokat vehettek át a Hargita Megyei Labdarúgó Egyesület csíkszeredai székhelyén. 

Vlaicu Lajos
Sorsoltak a Csík körzeti bajnokságban 
Hamarosan kezdődik a 2024/2025-ös Csík körzeti labdarúgó-bajnokság. Archív Fotó: Sántha Adrienn-Nikoletta

Néhány héten belül kezdődik a Hargita Megyei Labdarúgó Egyesület szervezésében a 2024/2025-ös Csík körzeti 5. Liga, amelyben tizennyolc csapat méri össze erejét. A csapatok létszámára való tekintettel az idén egyfordulós alapszakasz és egy rájátszás lesz.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Csütörtökön Csíkszeredában sorsolták ki a nyitóforduló mérkőzéseit. Minden csapat összesen 25 mérkőzést fog játszani a bajnokságban. Hargita megyében augusztus 24-én a kupaküzdelmekkel indul a bajnokság a csíkszéki csapatok számára, majd a következő héten rajtol a bajnokság.

Sorsoltak a Csík körzeti bajnokságban 
Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke átadja a csapatvezetőknek a felszereléseket

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint

Gyergyószentmiklós csapatának a 3. Ligába való feljutását követően ideje a paradigmaváltásnak, ugyanis mindhárom térség városának csapata – Csíkszereda, Székelyudvarhely és Gyergyószentmiklós – immár a profik között játszik. 

– Előre kell lépni, olyan támogatási rendszert kell kidolgozzunk, amelyek a települések utánpótlás- és felnőttcsapatait egyaránt támogatja, hiszen azokon a településeken, ahol futballcsapat van, ott közösségmozgató és -formáló ereje van – mondta Borboly Csaba. Hozzátette: az idén megduplázták a HMLE költségvetését. Nemrég elkészült a megye sportstratégiája, amelyből látszik, hogy ez a sportág kiemelkedő népszerűségnek örvend Hargita megyében. A megyeelnök szerint ezért is szükség lesz további támogatási formák kidolgozására, az infrastruktúra kialakítására és korszerűsítésére is figyelmet fordítanak. 

Hompoth Dezső, a Hargita Megyei Labdarúgó Egyesület (HMLE) főtitkára megköszönte a jelen levő közel húsz csapatvezető munkáját, aki ott volt a bajnokság menetrendjének sorsolásán. A bajnokság sorsolása alatt a megyeelnök átadta a csapatvezetőknek a melegítőket és egy-egy labdát, amelyet a HMLE pályázott a megyei tanácstól. 

A Csík körzeti labdarúgó 5. Liga első fordulójának programja: 
Csíkszentimrei Töviske – Tusnádi Piliske 
Csíkmadarasi Sörkert – Csíkszentmártoni SE 
Fitódi Mindszentlélek SE – Kozmási Komisz 
Gyimesközéploki Loki – Madéfalvi SK 
Csatószegi SE – Csíkszentdomokosi SK 
Lázárfalvi Mohos – Gyimesbükki SE 
Szépvízi MÜ – Kászonaltízi Dr. Lukács Mihály SE 
Csíkkarcfalvi Hargita – Csíkszentmihályi Törekvés 
Csíkszentkirályi Borsáros – Csíkszentgyörgyi Fiság





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!