Soha nem volt még ilyen jó a Csíki Jazz

A 14. Csíkszeredai Nemzetközi Jazzfesztivál az ígéreteknek megfelelően változatos programokkal és koncertekkel várta a közönséget, amely több alkalommal is állva tapsolta meg az előadókat. Az idei eseményt Szilágyi Nóra szervező kimagaslónak értékelte, és úgy fogalmazott, hogy a jövőben is az idén tapasztalt minőséget képviselik.

Fazakas Bea
Soha nem volt még ilyen jó a Csíki Jazz
Fotó: László F. Csaba

Július 25–28. között zajlott a Csíkszeredai Nemzetközi Jazzfesztivál, amely hét ország fellépői által adott 15 koncerttel örvendeztette meg a közönséget. Az előadókat nemcsak a színpadon, de különböző workshopokon is láthatták az érdeklődők.

A gyermekprogramok is népszerűek voltak, de leginkább az esti koncertek nyerték el a fesztiválozók tetszését. Pénteken, szombaton és vasárnap is megtelt a Mikó-vár udvara, ahol Palya Bea és Szalóki Ági énekesnőkkel kiegészült Tálas Áron Triónak, a csíkszeredai Lukács Márton nagyszínpadi fellépésének, majd Ramona Horvath és Tony Lakatos koncertjének, valamint a Szigeti Juli Bandnek örülhettek a jelenlévők.

Szilágyi Nóra szervező lapunk érdeklődésére elmondta, idén először érezte azt, hogy a vártnál is jobban sikerült a fesztivál. Kiemelte, a tömeg nemcsak tapsolt, de meg is könnyezte a látottakat, hallottakat.

– Általában egy alkalommal tapsolnak állva a koncertek alatt a jelenlévők, most azonban háromszor is megtörtént ugyanez. Megható pillanatok voltak ezek, különösen Dés László meglepetése, amikor is a Csíki Játékszín és a Nagy István Művészeti Iskola a Valahol Európában egy részletét adta elő – számolt be a szervező, kiemelve a továbbiakban a spanyol Marco Mezquida Trio koncertjét és Dés László Free Sound Quartetje előadását.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Mint Szilágyi Nóra elmondta, az idei Csíkszeredai Nemzetközi Jazzfesztivál során a gyermekek, fiatalok koncertjei meghatározók voltak, ezért a jövőben újra megszervezik ezeket.

– Sokan elégedetten nyugtázták, hogy tehetségkutatót szerveztünk, mi azonban nem így gondoljuk: nem kutattunk fel senkit, csupán a meglévő tehetségeket mutattuk be. Annyi bizonyos, hogy jövőre is lesz TehetségMutató a Csíkszeredai Nemzetközi Jazzfesztiválon – zárta beszámolóját Szilágyi Nóra.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!