Hirdetés

Saját edzőpályát hozna létre Csíkszereda

Csíkszereda önkormányzata pénteki ülésén a hargitafürdői önkéntes tűzoltók és a jégkorongozók edzési lehetőségeinek bővítése témájában hozott kiemelten fontos döntéseket. Módosul továbbá a személyi igazolványokkal kapcsolatos ügyintézés ügyfélfogadási rendje is, és a tömbház-hőszigeteléseket illetően is előrelépések történtek.

Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 3 perc
Saját edzőpályát hozna létre Csíkszereda
Fotó: Csíkszereda Polgármesteri Hivatala

Újabb mérföldkőhöz érkezett Csíkszereda a közbiztonság növelését illetően: a helyi rendőrség és a város által finanszírozott hegyimentőcsapat létrejöttét követő hargitafürdői pozitív visszajelzések nyomán a városban is megalakul az önkéntes sürgősségi szolgálat.

„A várostól való távolsága miatt Hargitafürdő esetében különösen indokolt volt az önkéntes tűzoltócsapat megalakítása. A pozitív fogadtatás nyomán Zsögödben és Taplocán is jól halad az önkéntes tűzoltó-alakulat megszervezése, és folyamatban van a toborzás Csíksomlyón is” – foglalta össze a városi önkormányzat pénteki ülésén, napirend előtti felszólalásában Korodi Attila polgármester. 

Az elöljáró kiemelte a helyi jégkorongot megerősítő határozattervezet fontosságát is. Mint rámutatott: az Ifjúsági és Sportminisztériumtól határozatban kérik, hogy a Vákár Lajos Műjégpálya közelében levő betonozott aljú, kihasználatlan felületet adják át a város közvagyonába. Az önkormányzat célja, hogy az Országos Befektetési Tanács (CNI) pályázati lehetőségét kihasználva saját működtetésű edzőpályát hozzon létre.A testület jóváhagyta kilenc tömbház esetében az értéknövelést, így folytatódhat a hőszigetelés kivitelezésének közbeszerzésére érkezett ajánlatok elbírálása, esélyt teremtve a tavaszi munkakezdésre. Az érintett tömbházak a következők: Pacsirta sétány 5. és 7., Testvériség sugárút 11/A, B, Testvériség sugárút 15/A, B, Tudor Vladimirescu utca 17., Müller László utca 4/A, B, C, Decemberi forradalom utca 26/A, B és 32/A, B, Kossuth Lajos utca 42. szám.

Az ügyfelek gördülékenyebb kiszolgálása érdekében ugyanakkor módosul a helyi lakosság-nyilvántartó közszolgálat ügyfélfogadási programja is. Decembertől kezdve hétfőn, kedden és szerdán 8–13 és 14–17 óra között, csütörtökön 8–13 és 14–16 óra között, pénteken pedig 8–12 óra között fogadják az ügyfeleket. Az új ügyfélszolgálati programnak köszönhetően az eddigi háromszáz helyett közel négyszáz ügyfelet szolgálhatnak ki hetente.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!