Hirdetés

Régizenei Nyári Egyetem

Július 14–19. között szervezik meg a Csíkszeredai Régizene Fesztivál hagyományos kísérőrendezvényét, a XVI. Régizenei Nyári Egyetemet. A mesterkurzusokra június 23-ig, vasárnap éjfélig lehet jelentkezni.

HN-információ
Becsült olvasási idő: 2 perc
Régizenei Nyári Egyetem
Fotó: László F. Csaba

Idén is megszervezik a Csíkszeredai Régizene Fesztivál kísérőrendezvényét, az immár a XVI. kiadásához érkezett Régizenei Nyári Egyetemet. A kínálatban kilenc hangszeres és ének mesterkurzus szerepel neves tanárok vezetésével, két szabadon választható melléktárggyal és reggeli reneszánsz táncoktatással kiegészülve – adta hírül a szervező intézmény, a Hargita Megyei Kulturális Központ.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A következő mesterkurzusokat kínálják idén: lant és gitár – Kónya István vezetésével; furulya, fuvola és kamarazene – Széplaki Zoltán vezetésével; ének – Palócz Réka vezetésével; barokk hegedű – Vitárius Piroska vezetésével; csembaló – Nicholas Parle vezetésével; viola da gamba és violone – Csata István vezetésével; reneszánsz együttes kurzus (főtárgy) – Csörsz Rumen István és Pribay Valéria vezetésével; ütőhangszerek a régizenében, ütőhangszeres kamarakurzus – Kasza Roland és Sudár Balázs vezetésével; kórus és karvezetői mesterkurzus – Kovács Gábor vezetésével. A mesterkurzusok mellett három szabadon választható kurzusra lehet jelentkezni: reneszánsz együttes kurzus (melléktárgy) – Csörsz Rumen István és Pribay Valéria vezetésével; énekmondó klub – Csörsz Rumen István vezetésével és reggeli tánc – Kovács Gábor vezetésével. 
További információk­kal a nyariegyetem@regize­ne.ro e-mail-címen, a +40–266–372044-es telefonszámon, valamint Csíkszeredában személyesen, a Temesvári sugárút 4. szám alatt szolgálnak. A Csíkszeredai Régizene Fesztivál és a Régizenei Nyári Egyetem honlapja: www.regizene.ro 
 

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!