Hirdetés

Próbaüzemben a közműhálózat

Próbajelleggel helyezik üzembe a gyimesközéploki víz- és szennyvízhálózat elmúlt időszakban kiépített rendszerét. Az uniós támogatásból készülő beruházást augusztusban adja át a kivitelező, a lakók ezt követően csatlakozhatnak rá a rendszerre.

Pál Bíborka
Becsült olvasási idő: 2 perc
Próbaüzemben  a közműhálózat
Fotó: Pál Bíborka

Befejezte Gyimesközép­lokon az országút melletti ingatlanoknál, illetve Hidegség patakán egészen Jávárdi szádáig a víz- és szennyvízhálózat kiépítését a Vâlcea megyei kivitelező. Az európai uniós vidékfejlesztési program 7.2 pályázatának köszönhetően a községben 21 km-en fektettek le ivóvíz- és 19 km-en szennyvízhálózatot, a befektetés összértéke 21 millió lej, ebből 14 millió EU-s finanszírozás, a fennmaradó hétmillió pedig a helyi önkormányzat önrésze.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

 – A kivitelező próbaüzembe helyezi a rendszert, ami azt jelenti, hogy 50 méterenként átmossa a nyomás alatt lévő hálózatot. Majd ezt követően kamerával is végigpásztázza a rendszert, hogy ellenőrizze, és meggyőződjön arról, sehol nincs probléma

– tájékoztatott Gergely Károly gyimesközéploki polgármester.
A program nem támogatja a hálózatra való rácsatlakozást, ezért az átadást követően azok, akik szeretnének csatlakozni a rendszerre, saját költségükön kell ezt a munkálatot elvégeztessék.

Pál Bíborka





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!