Hirdetés

Pénz gázhálózat építésére

Összesen tizennyolc Hargita megyei település kapott több mint 3,3 millió lej értékben anyagi támogatást – többek között erről döntött Hargita Megye Tanácsa tegnapi online rendkívüli ülésén. Továbbá megtiltották a parkolást a járdaprogramban épült járdákon, és szó esett az utak téli karbantartásáról.

Vlaicu Lajos
Becsült olvasási idő: 2 perc
Pénz gázhálózat építésére
Gázvezetés Felcsíkon Fotó: HMT sajtószolgálata

Hargita Megye Tanácsa a tegnap online rendkívüli ülést tartott, jövedelemadóból származó bevételek hat százalékának visszaosztásáról döntött a testület. Összesen tizennyolc Hargita megyei település kapott több mint 3,3 millió lej értékben anyagi támogatást, amelyből a legtöbb pénzt a megyei önkormányzat a települési önkormányzatok gázhálózat-beruházásainak támogatására adta. 
Tizenhárom település a visszaosztásból származó pénzt a gáz­há­ló­zat­-épí­té­si pro­jek­tj­einek önrészénél használja fel. Ezek összértéke meghaladja a 2,6 millió lejt. Az önrészhez támogatást igénylő települések: Csík­szent­do­mo­kos, Csík­szent­ta­más, Dán­fal­va, Csík­karc­fal­va, Csík­rá­kos, Ma­dé­fal­va, Csík­csi­csó, Gyer­gyó­re­me­te, Csík­ma­da­ras, Csík­szent­mi­hály, Ga­ló­cás, Csík­szent­si­mon és Csík­szent­im­re.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke kifejtette, hogy a csíki gázhálózatok kapcsán stratégiai döntést hozott a megyei önkormányzat: a hatszázalékos visszaosztást tartalékolták, ameddig lehetett, a POIM kiírás bizonytalan helyzetére való tekintettel.
A visszaosztásból Csík­koz­más község kapott összesen százezer lejt elektromos töltőállomás telepítésére és Lázárfalván öltöző építésére. Gyer­gyó­szár­hegy villamosítására és községi utak korszerűsítésére kapott pénzt; Gyer­gyó­dit­ró és Gyer­gyó­al­fa­lu szintén a községi utak korszerűsítésére, Gyer­gyó­cso­ma­fal­va pedig a Csa­ló­ka óvoda korszerűsítése és eszközök beszerzésére. 
A megyei besorolású utak téli karbantartásáról is döntött a testület: a megyei önkormányzat saját cége végzi a munkát. A testület megszavazta a Járda-program módosítását, megtiltva a jövőben a járdán való parkolást az autósoknak, biztosítva a gyalogosok zökkenőmentes és biztonságos közlekedését. 
 

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!