Hirdetés

Péntekre érkeznek meg a somlyói nyeregbe a lovas zarándokok

Május 16–17-én, csütörtökön és pénteken lesz a VII. Márton Áron Pünkösdi Lovas Zarándoklat, amelyet a Nemzetpolitikai Államtitkárság támogatásával és a Magyarság Háza szervezésében, a Kárpát-medencei Lovas Program részeként valósítanak meg. Az esemény célja a lovas hagyományok ápolása és a nemzeti összetartozás erősítése – tájékoztat közleményében a Nemzetpolitikai Államtitkárság.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Péntekre érkeznek meg a somlyói nyeregbe a lovas zarándokok
Archív Fotó: Veres Nándor

Az idei zarándoklaton több mint 320 lovas vesz részt, akik Erdély különböző szegleteiből indulva lóháton viszik a világ magyarságának szalagokra írt imaüzeneteit Csíksomlyóra. Az eseményen részt vesz Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.

A zarándoklat Perkőn, Kézdiszentléleken kezdődik, csütörtökön, helyi idő szerint reggel 9 órakor. Május 17-én, pénteken 18 órakor érkeznek meg Csíksomlyóra, a nyeregbe, a Hármashalom-oltárhoz. Az ünnepi műsor keretében egyházi és világi méltóságok fogadják a lovasokat, akik hosszú útjukat követően itt pihennek meg, hogy részt vegyenek a pünkösdi búcsú eseményein.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A lovas zarándoklat egyékbént egyben egy lelki zarándoklat is, amely azt jelképezi, hogy az ideérkező lovasok egymásba kapaszkodva védték Márton Áront a bérmaútja során. 



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!