Hirdetés

Pályázati támogatásból gazdagodott a Tatros Tejfeldolgozó és Értékesítő Mezőgazdasági Szövetkezet

Bemutatóüzlettel, hűtőautóval, promóciós termékekkel és informatikai fejlesztéssel segíti a Pogány-havas Kistérségi Társulás a gyimesközéploki Tatros Tejfeldolgozó és Értékesítő Mezőgazdasági Szövetkezetet és partnereit. A társulás a Vidéki Beruházásokat Finanszírozó Ügynökségnél (AFIR) nyert pályázatot, célja, hogy a partnerség brandjét erősítve népszerűsítse a gyimesi tejtermékeket, és ezáltal is hozzájáruljon a gyimesi gazdák megélhetéséhez. A projekt megnyitóját csütörtökön délelőtt, Gyimesközéplokon tartották.

Bíró István
Pályázati támogatásból gazdagodott a Tatros Tejfeldolgozó és Értékesítő Mezőgazdasági Szövetkezet
Projektismertető. Segítség a gyimesi gazdáknak Fotó: Pogány-havas Kistérségi társulás

Két évvel ezelőtt, 2022-ben pályázott a Pogány-havas Kistérségi Társulás a Vidéki Beruházásokat Finanszírozó Ügynökségnél (AFIR). A pályázat célja rövid ellátási lánc létrehozása a Tatros Tejfeldolgozó és Értékesítő Mezőgazdasági Szövetkezet termékeinek az értékesítésére.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

– Azt szeretnénk elérni, hogy minél többen fogyasszák a gyimesi tejtermékeket. Viszonylag sok mindent sikerült betenni a pályázatba, amelynek az összértéke mintegy 276 ezer euró. Ebből a támogatás 249 ezer euró, a fennmaradó összeget önrészből kellett biztosítani. A támogatásból Tiny House típusú bemutatóüzletet vásároltunk a szövetkezetnek, amely ma meg is érkezett – mondta a Hargita Népének Becze István, a Pogány-havas Kistérségi Társulás elnöke.

Pogány-havas Kistérségi társulás

A megvalósítások sorát bővíti az is, hogy hűtőautót is vásároltak, amellyel tulajdonképpen a gyimesbükki gazdákat segítik, hiszen a jövőben azzal szállítják a tejet a tejfeldolgozóhoz, illetve ugyancsak a támogatásból kerül megvalósításra a promóciós termékek nyomtatasa és kivitelezése (például sátrak, kötények, pólók, stb.) a tejfeldolgozó részére, és különböző rendezvényeket is szerveznek a gyimesi tejtermékek népszerűsítésére.

Pogány-havas Kistérségi társulás

A pályázatban partnerként részt vett néhány gazda, illetve a gyimesfelsőloki Árpád-házi Szent Erzsébet Római Katolikus Teológiai Líceum és a Muhos Panzió mint értékesítési pont. Utóbbinál informatikai fejlesztést végeznek, amely a kiszolgálást teszi korszerűbbé.

A projekt ismertetőjét csütörtök délelőtt, Gyimesközéplokon tartották, ahol a jelenlévőket a Böjti Csemege sajtverseny champion-díjas gyimesi túróval készített túrós puliszkával is megkínálták.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!