Öt helyen használható fel

Csíkszeredában egyelőre öt vendéglátóipari egységben használható fel a hátrányos helyzetű személyek és családok napi étkezését segítő elektronikus utalvány. A kártyákat október végén kezdi el kiosztani a szociális igazgatóság.

Pál Bíborka
Öt helyen használható fel
Október végétől meleg ebédet vásárolhatnak a rászorulók Fotó: B. A.

Amint arról már korábban beszámoltunk, a szociális juttatás naponta 22 lej értékben teszi lehetővé, hogy az arra jogosultak – például akiknek jövedelme nem éri el vagy megegyezik a minimálbér értékével, akiknek egyáltalán nincs jövedelmük, akik fogyatékkal élők és krónikus betegek – a nap bármely időszakában meleg ételt vásároljanak. 
A csíkszeredai szociális igazgatóság az Up Romania kereskedelmi vállalattal kötött szerződést az elektronikus kártyák kiállítására, és szintén ez a cég bonyolítja le a programban részt vevő cégekkel a szerződéskötést. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

– Az Up Romania tájé­koztatása szerint a megye­központban eddig öt ven­dég­látóipari cég került be a programba, ezeknél – megérkezésük után – már fel is lehet használni a kártyákat. Az ígéretek szerint pedig a későbbiekben bővülni fog a cégek listája

– tájékoztatott Nagy Anna, a csíkszeredai szociális igazgatóság vezetője. A részt vevő öt egység a következő: a Zöld Péter utcában működő Decean Srl., a Vadász utca 7. szám alatt a Stern Jesua Kft., a Zsögödi Nagy Imre utca 202/A házszám alatt a Comaren Kft., a Petőfi Sándor utcában a Profi Food, illetve a Márton Áron utcában a Chicken’s. Az elektronikus szociális utalvány nem használható fel élelmiszerboltokban, nem váltható készpénzre, illetve alkoholos italok és dohánytermékek vásárlására sem alkalmas.  



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!