Hirdetés

Ősszel már közbeszerzést hirdethetnek a Felcsíkot összekötő megyei útszakasz felújítására

Felcsík polgármesterei és a beavatkozási munkálatokat jóváhagyó dokumentumot (DALI) aktualitásával megbízott nagybányai cég mérnöke pénteken, a helyszínen egyeztettek a 125-ös jelzésű megyei út körüli teendőkről. A dokumentáció őszre kellene elkészüljön, hogy a közbeszerzést meghirdethessék a beruházásra, amelynek a pénzbeli értéke később, a dokumentáció elkészülte után derül ki.

Vlaicu Lajos
Ősszel már közbeszerzést hirdethetnek a Felcsíkot összekötő megyei útszakasz felújítására
Egyeztetés. Hamarosan közbeszerzést hirdethetnek Fotó: Vlaicu Lajos

A felújításra váró megyei útszakasz Csíkdánfalvát, Karcfalvát, Csíkszenttamást, Csíkszentdomokost és Balánbányát köti össze tizenkilenc kilométer hosszan. Ahhoz, hogy a beruházás tervezésére és kivitelezésére közbeszerzést tudjanak hirdetni, előbb aktualizálniuk kell a beavatkozási munkálatokat jóváhagyó dokumentumot (DALI).


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A dokumentációt még az idén el kellene hogy készítse a nagybányai cég, amelynek mérnöke és az érintett felcsíki települések polgármesterei együtt járták végig a megyei útszakaszt teljes hosszában, hogy a lehetséges felmerülő problémákat átbeszéljék és megoldásokat találjanak.

A DALI idén szeptemberre kellene elkészüljön, hogy év végéig közbeszerzésre bocsáthassák a beruházást.

Az út a dánfalvi vasúteltérőtől egészen Balánbánya felső végéig tart. A tervek szerint a településeken belül lefödik az útszéli árkokat, mellékutcák bejáratait aszfaltozzák, és ahol az út szélessége lehetővé teszi, bicikliutat is építenek. 

Kedves Róbert, Csíkszenttamás polgármestere kiemelte: közlekedésbiztonsági szempontból időszerű volt a 125-ös megyei út korszerűsítése.

– A közelmúltban jelentősen növekedett a forgalom, és gyalogosok számára is fontos, hogy biztonságosan tudjanak közlekedni településeken belül. Figyelembe kell venni a magánbejáratok helyzetét, lehetőleg az út szintjének növelése nélkül kell elvégezni a korszerűsítést – mondta a polgármester. 

Karda Róbert, Csíkszentdomokos polgármestere szerint a 125-ös megyei út Csíkszentdomokost érinti a leghosszabb szakaszon végig a településen és a külterületeken egyaránt egészen Balánbánya határáig, mintegy tíz kilométer hosszan.

– Régóta vártunk a beruházásra, eddig kisebb foltozási munkálatok voltak, de az átfogó beruházás sajnos elmaradt az utóbbi évtizedben, ezért is gondoljuk úgy kollégáimmal, hogy itt az ideje – hívta fel a figyelmet a polgármester.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!