Októberben kezdik a munkát

Többéves várakozás után október elsején elkezdődik a csíkszentkirályi Vitos Mózes Általános Iskola épületének energetikai korszerűsítése. A Vidéki Beruházások Finanszírozási Ügynökségének (AFIR) támogatásából megvalósuló nagyszabású beruházás idejére néhány iskolai csoport tanóráit új helyszínre költöztetik.

Pál Bíborka
Becsült olvasási idő: 3 perc
Októberben kezdik a munkát
A szentkirályi iskola. Jönnek az építők, mennek a diákok Fotó: Vitos Mózes Általános Iskola

A csíkszentkirályi Vitos Mózes Általános Iskolában már tegnap elkezdték az épület rendbetételéhez szükséges előkészítő munkát: az iskola munkaközössége – a szülők segítségével – a héten kiüresíti az oktatási intézmény felső szintjének helyiségeit, illetve a padlásteret. Közben a kivitelező folyamatosan szállítja a helyszínre az épület felújításához szükséges eszközöket, állványokat, építőanyagot. A konkrét munkát a helyi önkormányzat és az általános iskola vezetőinek közös megegyezése alapján október 1-jén kezdi el a beruházás kivitelezője.

– Múlt héten írtuk alá a kivitelezési szerződést egy helyi vállalkozóval. Sikerül tehát a több éve húzódó beruházást végre elindítanunk, aminek köszönhetően kívül-belül megújul a község általános iskolája

– közölte Székely Ernő, Csíkszentkirály polgármestere. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A községvezető jövő hétfőn sajtótájékoztatón szeretne beszámolni a Vidéki Beruházások Finanszírozási Ügynökségnél megnyert pályázat lebonyolításának eddigi nehézségeiről, annak összértékéről, illetve a beruházás részleteiről. Addig is Szabó-Mező László Zsolt iskolaigazgatótól megtudtuk, hogy a munkálatok idejére az 1–4. osztályokból két osztályt, illetve a felső tagozaton szintén két osztályt új helyszínre költöztetnek.

– A kisebbeket a Szent István Házba, a nagyobbakat pedig az óvoda épületébe költöztetjük át. A főépületben csak az alsó szinten lesz oktatás, az emeletet és a tetőteret átadjuk a kivitelezőnek

– tudtuk meg az iskolaigazgatótól. 
Amit biztosra lehet még tudni, hogy a projekt keretében az iskolaépület hőszigetelésén, az ajtók és ablakok cseréjén kívül megújul az oktatási intézmény villany-, víz- és fűtéshálózata, illetve a tetőszerkezet is. A pályázat lehetővé teszi továbbá, hogy a felújított iskolában tűzvédelmi biztonsági rendszer garantálja a diákok biztonságát, valamint hogy energiahatékonyság céljából napelemes rendszert telepítsenek az épület tetejére.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!