Oktatási segédeszközök a csíkszentimrei óvodában és iskolában

Csíkszentimrén az Októberfeszt elnevezésű falunapi programok alkalmával adták át a közel ötszázezer lej értékű pályázatból vásárolt sporteszközöket és oktatási segédeszközöket a helyi iskola és óvoda számára. Egész hétvégén különböző kulturális és kikapcsolódási lehetőséget nyújtó programok várják a településre látogatókat.

Vlaicu Lajos
Becsült olvasási idő: 1 perc
Oktatási segédeszközök a csíkszentimrei óvodában és iskolában
Fotó: Csiki Zsolt

Az országos helyreállítási terv (PNRR) és a Tanügyi Minisztérium 2023-ban meghirdette azt a pályázati kiírást, amely oktatási segédeszközök beszerzését és bútorzat vásárlását támogatja. Csíkszentimre Polgármesteri Hivatala óvoda, napközi otthon, az elkészítő és  I–IV., valamint az V–VIII. osztályokban oktatási segédeszközökre pályázott. A kiírás részeként fizika, biológia, földrajz,  matematika informatika tantárgyakból oktatási eszközöket, informatikai szerkesztési szoftereket, programokat és sportfelszereléseket vásároltak. Fülöp Kinga, Csíkszentimre alpolgármestere  kifejtette: az összegből jutott bútorzatra – szekrény a segédeszközök tárolására –, de nagy értékű fényképezőgépeket, világító földgömböket, illetve olyan softwereket is beszereztek, amelyek az interaktív tanulási és tanítási folyamatokat segítik.

– Ezen a pályázaton keresztül vásároltunk az Arany János Gimnáziumnak és a Mesevár Óvodának didaktikai és oktatási anyagokat. A sportszereket szeptember 16-án átadtuk a sporttanárnak, amelyeket azóta a gyerekek már használnak

– közölte az alpolgármester. Hozzátette: a projekt teljes érteke 493 449,29 lej, a megvásárolt eszközök pedig futball-labdák, tornapad, tornatermi szőnyeg, sakk, felszerelés sportjátékokhoz, ugrókötél, trambulin, kézilabdák, rögbisálak, rögbilabdák, tollaslabdaütők és -pillangók, meg sok hasznos sporteszköz. A hivatalos átadó ünnepségen Pál Zsolt, a helyi iskola testnevelő tanára kifejtette, mennyire fontos a gyerekek életében a sport, és jelentős ez a támogatás azért, mert Csíkszentimrén nincs sportterem, így olyan speciális eszközökre volt szükség, amelyek által az osztálytermekben is lehet a mozgásformákat gyakorolni.

Oktatási segédeszközök a csíkszentimrei óvodában és iskolában



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!