Odafigyelést igénylő munka

HN-információ
Egy hét alatt fejezték be a Csíkszereda Polgármesteri Hivatala előtt álló váza díszítését a városi kertészet munkatársai. Eközben pedig folyamatosan dolgoznak, hogy mindenhol nyíló virágokkal tegyék kellemesebbé, szebbé a városképet.

Virágváza virágokból. Csíkszereda elmaradhatatlan dekorációja                                              Fotó: László F. Csaba

A kedveztőtlen időjárás ellenére is folytatják munkájukat a városi kertészet dolgozói. − Terveink szerint negyvenezer palántát fogunk elültetni, viszont az időjárás miatt még csak a munkánk felénél tartunk – közölte lapunkkal Burista Csilla kertészmérnök. Jelenleg cserélik ki a tulipánokat, nárciszokat, gyöngyikéket az egynyári gyűjtőnévvel rendelkező virágokkal. A polgármesteri hivatal előtt található váza díszítését is befejezték: a tízezer darabos gyökeres dugványból összeállított vázát egy hét alatt tudták elkészíteni. A kertészmérnök hozzátette, vannak balesetszerű rongálások, de ezek nem számottevők, ők folyamatosan dolgoznak azon, hogy mindig nyíló virágok szépítsék a várost.

Szilágyi Dalma-Orsolya



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!