Hirdetés

Nyolc és fél millió lejjel támogatta a megyei önkormányzat az önkéntes tűzoltókat

Hargita Megye Tanácsa a 2020–2024-es időszakban több mint 8,5 millió lejjel támogatta a megyében tevékenykedő önkéntes tűzoltó-alakulatokat. A támogatott tevékenységekről jelentést készítettek, amelyet pénteki sajtótájékoztatóján hozott nyilvánosságra a megyei önkormányzat.

Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: 2 perc
Nyolc és fél millió lejjel támogatta a megyei önkormányzat az önkéntes tűzoltókat
Illusztráció Fotó: Veres Nándor

Hargita Megye Tanácsa önkéntes tűzoltó-egyesületeket támogató programja 2013-ban indult, célja, hogy vissza nem térítendő támogatást nyújtson a jogi személyiségű önkéntes tűzoltó-egyesületeknek és beavatkozási tevékenységet folytató szervezetek, alapítványok tevékenységének megvalósítására – hangzott el a sajtótájékoztatón. A megyei tanács az elmúlt négy évben több mint 8,5 millió lejjel támogatta a megyében tevékenykedő önkéntes tűzoltó-alakulatokat. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Nyolc és fél millió lejjel támogatta a megyei önkormányzat az önkéntes tűzoltókat
Sajtótájékoztató. Elmondták, mire költötték el az önkéntes tűzoltóknak szánt támogatásokat

A sajtóeseményen Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke az önkéntes tűzoltóságok és mentőszervezetek szükségességéről és működéséről beszélt. Kifejtette: az önkéntes tűzoltókra óriási szükség van, nagy segítséget jelentenek az azonnali közbelépésnél. A megyei önkormányzat célja, hogy a beavatkozások gyorsan és hatékonyan menjenek végbe, az intervenciós csoportok létszáma, az alakulatok járművei, felszerelései, védőruhái és -eszközei megfelelőek legyenek. Ennek érdekében

az elmúlt négy évben közel kétmillió eurót költöttek az önkéntes tűzoltók képzésére, felszerelésére, valamint eszköztáruk bővítésére.

A fent említett 8,5 millió lejes támogatásba beletartozik a Vészhelyzeti Önkéntes Szolgálat (SVSU), Hargita Megye Tanácsa Önkéntes Tűzoltó Egyesülete és a Hargita Megyei Olt Katasztrófavédelmi Felügyelőség támogatása. Emellett EU-s pályázatok (SAFETY4TMF), az I. Hargita Megyei Tűzoltó Találkozó, ifjúsági pályázati programok, az állami költségvetési törvény alapján jóváhagyott, a jövedelemadóból származó alap hat százalékának leosztása és egy Önzetlenség díj is – részletezte a megyeelnök.

– Meg vagyok győződve arról, hogy

soha nem lesz egy országnak akkora költségvetése, anyagi forrása, hogy kellőképpen be tudja biztosítani magát,

hogy hivatásos rendszerben dolgozókkal hatékonyan közbe tudjon lépni a megfelelő időintervallumon belül. A legtöbb helyen szükséges valamilyen kiegészítő megoldás, pluszerő, ami esetünkben az önkéntes tűzoltóságokat jelenti – jelentette ki a sajtóeseményen Albert Csaba, Hargita Megye Tanácsa Önkéntes Tűzoltó Egyesületének elnöke.

Ugyanakkor hozzátette: az önkéntes tűzoltó-alakulatok előnye, hogy az adott helyszínen vannak, jó a helyismeretük az utcák elhelyezkedését, vízforrásokat tekintve is, miközben a hivatásos tűzoltók sok esetben 20-40 kilométerről érkeznek egyes helyszínekre.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!