Hirdetés

Növekvő érdeklődés, hiányos bútorzat

Tavaly zárult a csík­szent­imrei Henter-kúria res­tau­rálása, azóta számos kö­zösségi eseményt szerveztek a nemesi udvarház falai között. S habár a helyreállítás során több nehézséget sikeresen megoldott a helyi önkormányzat, jelenleg is vannak rendezésre váró problémák.

Fazakas Bea
Becsült olvasási idő: 3 perc
Növekvő érdeklődés, hiányos bútorzat
Bútorok nélkül nehézkes a látogatók fogadása. Megoldásra várva Fotó: Veres Nándor

Nyáron fellendül az élet a csíkszentimrei Henter-kúriában, ahová folyamatosan érkeznek turistacsoportok. A nemesi udvarházban hagyományos népi mesterségeket is bemutatnak, de egy-egy munkaeszköz is kipróbálható a helyszínen.
Fülöp Kinga alpolgármester lapunk megkeresésére elmondta, a közeljövőben több nagyobb volumenű eseménynek is otthont ad a Henter-kúria, többek között itt zárul a Csíkszeredai Régizene Fesztivál.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Növekvő érdeklődés, hiányos bútorzat

– Jelenleg mondhatni folyamatosan telt ház van a kúriában. Gyermekcsoportok rendszeresen látogatják a nemesi udvarházat, de a helyiek és a környékbeli települések lakói egyaránt meg kell szokják azt, hogy nívósabb kulturális helyszín található a szomszédban – szögezte le az elöljáró.
Az eddig tapasztalt nehézségekről megtudtuk, hogy a hiányos bútorzat folyamatosan gondot jelent.
– Nincs kellő mennyiségű asztal és szék, ezért szükség esetén a helyi kultúrotthonból szállítjuk át ezeket. De szükség lenne kerti székekre és egy rendezvénysátorra is – részletezte Fülöp Kinga, kitérve arra is, hogy a hiányzó bútordarabokat pályázati forrásból pótolnák.
Balog Apollónia, a Henter-kúria menedzsere is nyilatkozott lapunknak, mondván, nemrég berendezték a kápolnát, illetve további két terem vár berendezésre.

Növekvő érdeklődés, hiányos bútorzat
– Egyik a Natura 2000-es terem, itt a fehér gólyák témával ismerkedhetnek majd a látogatók, a másik a Csa­lád­történeti szoba, benne a Henterek családfájával. Egyébként a Henter-kúria az egész régiót szolgálja, voltak magyarországi látogatóink is, de annyi kijelenthető, hogy marketingterén még akadályokba ütközünk – fogalmazott a menedzser, aki bízik abban, hogy sikerül olyan központtá alakítani az udvarházat, amely érdemben gazdagítani tudja a térség kulturális kínálatát.

Növekvő érdeklődés, hiányos bútorzat





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!