Női rendezők alkotásait mutatják be

Új perspektívák, finom részletek, mély érzelmek – ezek a hívószavai az idei Film­szereda – Székelyföldi Mozgókép Fesztiválnak, melyet június 27–30. között szerveznek meg Csíkszeredában.

Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: 3 perc
Női rendezők alkotásait mutatják be
Filmek négy napon át moziban és szabadtéren is Fotó: Filmszereda/archív

Csütörtökön kezdő­dik a nyolcadik Film­szereda – Székelyföldi Mozgókép Fesztivál Csíkszeredában, ahol több magyar, román és nemzetközi alkotást láthatnak a filmrajongók. Az idei, különleges kiadást Női szemmel címmel szervezik meg, és valamennyi bemutatott film női rendezők munkája.
A négynapos fesztivál a Csíki Moziban Enyedi Ildikó Az én XX. századom című filmjének vetítésével kezdődik csütörtökön 17 órától, melyet az Alkalmi kémek című alkotás követ 20 órától, Oana Giurgiu rendezésében.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Pénteken ugyanezekben az időpontokban mozizhatunk, előbb Alice Rohrwacher A kiméra, majd Goda Krisztina Ida regénye című filmje lesz a vásznon.
Az idei Filmszereda programjában szórakoztató, tanulságos gyermekfilmeket is találhatunk, szombaton 10-től vetítik a Csíki Moziban Dargay Attila Az erdő kapitánya című animációs játékfilmet. Ezt 12-től egy ingyenes szabadtéri vetítés követi: Milorad Krstić Ruben Brandt, a gyűjtő című, felnőtteknek készült, thriller-, film noir és kalandfilmelemeket ötvöző, szürreális animációs mozifilmje, melyet a Majláth Gusztáv Károly téren láthatunk. 17 órától Rose Glass Kivérző szerelem című filmjét láthatjuk a moziban, a nap zárásaként pedig Molly Manning Walker Hogyan szexeljünk? című filmjének premierjére ülhetünk be.
A fesztivál zárónapján, vasárnap 10 órától Jankovics Marcell filmjét, Az ember tragédiáját vetítik a moziban, melyet ugyanott Vermes Dorka Árni című alkotása követ 16.30-kor. 19 és 21 óra között rövidfilmeket láthatnak az érdeklődők, ezek: Átalakítás folyamatban (rendező: Cristina Groșan); Ahogy eddig (r.: Moldovai Katalin); Oidipusz reggele (r.: Tompa Eszter); Mari (Kassay Anna); Játsszuk tovább (Farkas Ágnes Anna). Az utolsó nap különlegessége, hogy a szervezők két közönségtalálkozóval is készülnek, 18.15-től az Árni, 21 órától pedig a rövidfilmek alkotóival beszélgethetnek az érdeklődők.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!