Hirdetés

Nemes célokat szolgál a tárlat

Az alkotók és a kiállított munkák sokszínűsége találkozik a Hargita Megyei Sérültek Egyesületének szerteágazó tevékenységi területével, így az összefogás eredményeként nemes célok valósulhatnak meg. Ezekkel a szavakkal méltatta Bács Béla az Összefogás Háza közösségi termében szervezett jótékonysági kiállítást csütörtök délután.

Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: 3 perc
Nemes célokat szolgál a tárlat
A kiállított művek között akvarell, pasztell, akril, színes grafika és vegyes technika is megtalálható Fotó: László F. Csaba

A Hargita Megyei Sérültek Egyesülete jótékonysági kiállítást szervezett az egyesület székhelyén, az Összefogás Háza közösségi termében. A tárlatot csütörtök délután nyitották meg. A kiállított alkotások a művészek adományaként kerültek az egyesülethez, értékesítésüket követően a szervezet előbbre léphet céljai megvalósításában – hangzott el az eseményen. Mint Fikó Csaba, a Hargita Megyei Sérültek Egyesületének elnöke elmondta, a székelyföldi és magyarországi művészek által felajánlott negyvenkilenc festmény és nyolc kisplasztika az egyesület tervezett beruházásainak anyagi fedezetét egészíti ki. A műveket eladják, árukat egy árjegyzékben tüntetik fel, az ebből befolyt összeget az egyesület céljaira költik, többek között egy logopédiai kabinet berendezését és felszerelését, illetve egy szociális farm, állatsimogató és tanösvény létrehozását tervezik.

László F. Csaba
– Azért szeretnénk létrehozni egy lovas terápiás központot, mert a lóval, az állattal való törődés felelősségtudatra neveli a fogyatékkal élőket, és kötődést jelent számukra. A lovas foglalkozásoknak jelentős anyagi vonzataik vannak, ezért szeretnénk megkímélni azokat a szülőket ezektől a költségektől, akik ezt terápiaként alkalmazzák sérült gyermekeik számára – fogalmazott az egyesület elnöke.

László F. Csaba
Ugyanakkor hozzátette: olyan szolgáltatásokat szeretnének létrehozni, amelyek által esélyegyenlőséget kínálnak a fogyatékkal élők számára, hogy hasonló élményekkel gazdagodhassanak, mint egészséges társaik. Ehhez esetükben sokkal több ráfordított energiára, így pénzbeli és egyéb segítségre is szükség van.

László F. Csaba
A csütörtök délután megnyitott tárlat az egyesület első jótékonysági kiállítása, de céljuk, hogy állandó jellegű legyen az együttműködésük, amelyben nemcsak az egyesület kap támogatást a művészektől, hanem ők is cserébe felületet kínálnak alkotásaiknak. Így az egyesület és a művészek is még ismertebbé válhatnak.

Mint a szervezők elmondták: terveik szerint az alkotásokat három hétig tekinthetik meg, illetve vásárolhatják meg az érdeklődők a Hargita Megyei Sérültek Egyesületének székhelyén, az Összefogás Háza közösségi termében. A kiállított művek műfaji szempontból változatosak: akvarell, pasztell, akril, színes grafika és vegyes technika is megtalálható közöttük, ismertette Bács Béla.

László F. Csaba

Megnyitóbeszédében kiemelte: az alkotók és a kiállított munkák sokszínűsége találkozik a Hargita Megyei Sérültek Egyesületének szerteágazó tevékenységi területével, így az összefogás eredményeként nemes célok valósulhatnak meg. Az egyesület minden adományt szívesen fogad, amelyeket úgy próbálnak megköszönni, hogy hétköznapi munkájuk révén méltóbb körülményeket teremtenek a fogyatékkal élők számára, és színesebb programokat kínálnak számukra.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!