Hirdetés

Nem tartják megfelelőnek a micimackósok a Piarista Tanulmányi Házat

Nem tartja megfelelőnek a szülői közösség a csíkszeredai polgármesteri hivatal által a Micimackó óvoda számára ideiglenesen kijelölt Piarista Tanulmányi Ház épületét. Véleményük szerint a döntés meghozatalában gyermekeik érdekei nincsenek kellő módon figyelembe véve, ezért nyílt levélben kérik a városvezetést, hogy gondolja azt újra.

Pál Bíborka
Becsült olvasási idő: 2 perc
Nem tartják megfelelőnek a micimackósok a Piarista Tanulmányi Házat
Új helyszínre költöztetik a csoportokat Fotó: László F. Csaba

Közegészségügyi szempontból nem találják megfelelőnek a szülők a Micimackó óvoda működésére kijelölt új, ideiglenes helyszínt, egyben azt is kifogásolják, hogy az túl messze van számukra – tudtuk meg az óvoda vezetőjétől, Szente Ibolyától a tanintézet pénteki szülői értekezletét követően. A találkozón a szülők nyílt levélben fogalmazták meg a Márton Áron Gimnázium udvarában található Piarista Tanulmányi Ház épületével kapcsolatos kifogásaikat, amelyek között külön kiemelték: azt várják a városvezetéstől, hogy óvodás gyermekeiknek olyan intézményben biztosítson helyszínt, amely „az infrastruktúrát és a helyszín távolságát tekintve is hasonló adottságokkal rendelkezik, mint a megyeközpont más óvodái”, példaként a Napocska óvoda kínálta standardokat említve.

Mint arról többször beszámoltunk, a Micimackó saját, Jégpálya negyedi épületét az önkormányzat renováltatja, de a kivitelező számos, előre nem látható hibát észlelt az épületen, ezért a teljes körű felújítás a tervezettnél hosszabb ideig tart majd. A munkálatok miatt a Micimackó két csoportját a felújítás kezdetekor az Angyalkert óvodába helyezték át, az viszont helyszűke miatt nem tudja tovább egyszerre két intézmény igényeit kiszolgálni: ha a Micimackó csoportjai maradnának, az Angyalkert a következő tanévtől nem tudná saját kiscsoportjait elindítani. Megoldásként az önkormányzat a Márton Áron Gimnázium udvarán álló, jelenleg más tevékenységre nem használt Piarista Tanulmányi Ház épületét ajánlotta fel a Micimackó óvodásai számára. Az épületben két oktatásra alkalmas terem és egy konyhahelyiség van.

– Megkülönböztetésként éljük meg, hogy nem teljesülnek a már említett kritériumok. A gimnázium udvarában álló tanulmányi ház a lakhelyünktől távol van, sok család számára problémát jelent, hogy reggel megoldja a gyermeke odaszállítását. Arról nem is beszélve, hogy kívül esik a város életén – fogalmazott lapunknak a szülők képviselője. A szülők most ez ügyben petícióban fordulnak a város vezetéséhez.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!