Napocskából Micimackó

A Napocska napközi otthon régi épületében kapott ideig­lenesen helyet a felújítás alatt álló Micimackó óvoda. Az egykori óvodaépületben a Nagy István Művészeti Középiskola előkészítő osztályai működtek, őket a főépületbe költöztetik.

Pál Bíborka
Becsült olvasási idő: 3 perc
Napocskából Micimackó
A Sadoveanu utcai épület. Óvodások veszik ősztől birtokba Fotó: László F. Csaba

Mindenki számára elfogadható megoldást talált a csíkszeredai polgármesteri hivatal a felújítás alatt álló Micimackó óvoda csoportjainak ideiglenes elhelyezésével kapcsolatosan. Amint arról már korábban beszámoltunk, az érintett tanintézet – azért, hogy a következő tanévtől hely legyen az Angyalkert óvoda új kiscsoportjainak – kiköltözött a Nagyrét utcai épületből, és arra kérte a városi önkormányzatot, hogy egy, a körzetükhöz közeli és az óvodai foglalkozásoknak megfelelő épületet biztosítson számukra. A Micimackó óvoda szülői közössége a hivatal által elsőként felajánlott Piarista Tanulmányi Házat a fentebb említett szempontok szerint nem találta megfelelőnek az óvoda működtetéséhez, ezért nyílt levélben kérte az önkormányzatot egy új helyszín kijelölésére.
Sógor Enikő alpolgármestertől megtudtuk, hogy ősztől a Napocska napközi otthon régi, Mihail Sa­do­veanu utcai épületébe költözik a Micimackó. Az eddig ott tanuló Nagy István középiskola előkészítő osztályait pedig beköltöztetik a főépületbe.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

– Elégedettek vagyunk ezzel a megoldással, bútorainkat és egyéb didaktikai eszközeinket már be is pakoltuk az épület pincehelyiségébe. Várjuk, hogy kiürüljenek a tantermek, és beköltözhessünk

– mondta lapunknak Szente Ibolya, a Micimackó óvoda igazgatója. 
A városházától kapott információink szerint az átszervezés során a művészeti középiskola földszinti, üresen maradt üzlethelyiségeibe költöznek a tanintézet képzőművészeti szaktermei, azok helyén pedig ősztől az előkészítő osztályok kezdhetik a tanévet.

Napocskából Micimackó

 – Iskolakezdésig beköltözhet mindenki az új helyére, most van folyamatban az átszervezés dokumentálása

– nyilatkozta Sógor Enikő alpolgármester.
A döntés révén hasznosulnak az üresen maradt fölszinti termek, amit korábban a Csíki Székely Múzeumnak adott át a csíkszeredai polgármesteri hivatal, hogy ott kortárs kiállítótermet alakítsanak ki, de finanszírozási lehetőség hiányában az a projekt nem valósult meg. A művészeti középiskola szintén elégedett a megoldással, mivel így az előkészítő osztályosok is a főépületbe kerülnek.

– Hamarabb hozzászoknak tehát az iskolai környezethez, nem az első osztályban szembesülnek azzal

– közölte lapunkkal Ravasz Gyöngyike, a Nagy István Művészeti Középiskola igazgatója. 



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!