Hirdetés

Mulatsággal a magány ellen

A Gyulafehérvári Caritas csík­sze­re­dai kirendeltségének napközbeni közösségépítő foglalkozásain részt vevő idős emberek számára szerveznek farsangi mulatságot pénteken a Művészetek Házában.

Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: 2 perc
Mulatsággal a magány ellen
Bálra készülnek. Dekorációkészítés Fotó: György Mária Angéla/Caritas

Farsangi mulatságot szer­vez a Gyu­la­fe­hér­vá­ri Ca­ri­tas csík­sze­re­dai ki­ren­delt­sé­ge a hétköznapokon, napközbeni közösségépítő fog­lalkozásaikon részt vevő idősek számára. Az első al­ka­lom­mal megszervezett bál pénteken lesz a Művészetek Házában, melyről lapunknak Pintyó Erika prog­ram­ko­or­di­ná­tor számolt be.
A társaságra vágyó idős sze­mélyek szociális el­szi­ge­te­lő­dé­sé­nek és peremre sod­ró­dá­sá­nak megelőzését célozza meg a Caritas közöségépítő foglalkozása, ahol olyan szolgáltatásokat biztosítanak, amelyek hozzásegítik a szép­ko­rú­a­kat testi-lelki-szellemi egészségük szinten tartásához. Programjaikat, melyek társas kapcsolatok kialakítá­sá­ra és ápolására kínálnak alkalmat, hétköznaponként reggeltől délutánig szervezik. A lehetőséget sok idős személy ki­használja, mint megtudtuk, közel százan érdeklődnek iránta. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Számukra, a folyamatba őket is bevonva, szerveznek farsangi mulatságot pénteken, farsangtemetéssel és jel­mez­ver­sennyel színesítve, ahol egymás legviccesebb, leg­kre­a­tí­vabb és legeredetibb jelmezeit fogják díjazni. A napokban még az előkészületek zajlanak, az idősek különböző dekorációkat készítenek, mellyel a Művészetek Házának termeit díszítik majd ki. Az esemény zárt körű lesz, a hétköznapjaikat együtt töltő idősek farsangi ünnepsége.
 

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!