Mérleget vont tavalyról a megye prefektusi hivatala

Hargita Megye Prefektusi Hivatala hétfőn ülésezett, ahol beszámoltak a 2023-as év fontosabb mozzanatairól. Petres Sándor, a Hargita Megyei Prefektusi Hivatal vezetője arról is beszámolt, mekkora összegből gazdálkodtak 2023-ban. 

Vlaicu Lajos
Mérleget vont tavalyról a megye prefektusi hivatala
Fotó: László F. Csaba

Hétfőn tartotta első idei ülését a prefektusi kollégium. A testület ülésén Petres Sándor prefektus ismertette az általa vezetett hivatal tavalyi tevékenységének mérlegét.

– A prefektusi hivatal 2023-ban 35 391, a helyi hatóságok által elfogadott közigazgatási dokumentum – 7706 helyi tanácsi és megyei tanácsi határozat, illetve 27 685 polgármesterek és Hargita Megye Tanácsának elnöke által kiadott rendelet – törvényességét ellenőrizte, ebből 718 közigazgatási dokumentumot vontak előzetes eljárás alá, 73 dokumentumot – 7 határozatot és 66 rendeletet – támadtak meg a közigazgatási bíróságon.


Hirdetés

Mint elhangzott, az intézmény költségvetéséből az államigazgatási tevékenységre 4,3 millió lejt, közbiztonságra 3,2 millió lejt, szociális célokra 2 millió lejt költöttek. Petres Sándor prefektus megköszönte a hivatal és az úgynevezett dekoncentrált (kormányzati) intézmények munkatársainak a tavalyi munkát. A testület arról is döntött, hogy idén minden hónap utolsó hétfőjén ülésezik.Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!