Mennyire foglalkoztatja Európa jövője a csíkszeredaiakat? – erre is kíváncsi az önkormányzat

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Mennyire foglalkoztatja Európa jövője a csíkszeredaiakat? – erre is kíváncsi az önkormányzat
Archív Fotó: Kovács Áron

Gyula Város Önkormányzata, együttműködve testvérvárosaival – Csíkszeredával, Kovásznával, Révkomárommal, Nagybecskerekkel és Wagrowieccel – elindította a SUSCOMNET – Fenntartható városok, fenntartható közösségek projektet. A kezdeményezés célja, hogy a helyi lakosok széles körét bevonják a fenntarthatóságról és Európa jövőjéről szóló párbeszédbe.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A projekt fókuszában a fenntarthatóság helyi megjelenésének összehasonlítása áll, magyarul a résztvevők különböző országok példáin keresztül vizsgálják a hasonlóságokat és különbségeket, valamint azt, hogy mennyire fontos a polgárok számára Európa jövője. Emellett a program lehetőséget biztosít a határokon átnyúló együttműködések kialakítására, melyek a fenntartható települések és közösségek erősítését célozzák. Erről több és bővebb információt azonban nem adott a projektről a megyeszékhely önkormányzata.

A projektben a lakosok egy kérdőív kitöltésével járulhatnak hozzá a kutatáshoz, amely teljesen anonim, és segíti a fenntarthatósági célok megértését és megvalósítását a helyi közösségekben – tájékoztat Facebook-oldalán a csíkszeredai önkormányzat.

A projektről ezen a linken olvashat bővebben.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!