Hirdetés

Megnyílt a felújított csíkszeredai buszpályaudvar

Hétfő reggel hivatalosan megnyílt a felújított csíkszeredai buszpályaudvar, ahonnan menetrend szerint közlekedhetnek a belföldi, helyi, regionális és nemzetközi járatok. A város elöljárói sajtótájékoztatón ismertették a buszpályaudvar felújításával kapcsolatos részleteket.

Vlaicu Lajos
Becsült olvasási idő: 3 perc
Megnyílt a felújított csíkszeredai buszpályaudvar
Befejezett beruházás. Hétfőtől kezdve működik a buszpályaudvar Fotó: László F. Csaba

Hétfő reggeltől a helyi, a regionális és a nemzetközi buszjáratok egyaránt a Csíki Trans Kft. korszerűsített buszpályaudvaráról, menetrendszerűen közlekednek. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

László F. Csaba
A két évvel ezelőtti buszpályaudvarhoz és környezetéhez képest jóval civilizáltabb miliő és épület fogadja az ingázókat. A hétfőn délben megtartott sajtótájékoztató előtt személyesen is meggyőződhettünk arról, hogy valóban gyökeres változásokat hajtott végre a kivitelező.  

A pályaudvaron tizennégy buszbeállónál könnyedén tájékozódhatunk, a menetrend szerinti járatok peronjának számáról és indulási időpontjáról.

László F. Csaba

Az utasokat, ingázókat elektronikus kijelzőkön tájékoztatják, román és magyar nyelven, a járatokról.

Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere szerint a buszpályaudvar

a városi buszjáratok mellett az Alcsík, Felcsík, Gyimesek felé közlekedő, valamint a nemzetközi távolsági buszjáratokat is gond nélkül be tudja fogadni. 

László F. Csaba
– Reméljük, hogy a mobilitást célzó infrastrukturális beruházások eredményeként még többen választják a tömegközlekedést térségünkben. Nemcsak a diákok, hanem a felnőttek körében is népszerű lesz a tömegközlekedés a szolgáltatás fejlődésével arányosan – nyomatékosított az elöljáró.

Bors Béla, Csíkszereda alpolgármestere a korszerűsített állomásépület kapcsán elmondta: a zöldövezetet úgy alakították ki, hogy az megfeleljen az Európai Unió klímaváltozásra vonatkozó előírásainak, és egyben a város stratégiáját is tükrözi.

László F. Csaba
Pünkösd után, amint aláírják a szerződést, a buszpályaudvar mellett elhaladó Villanytelep utcát teljes egészében leaszfaltozzák, és a gyalogátjárót a mostaninál biztonságosabb helyre festik fel az úttestre.

Hamarosan az elektromos bicikliket is üzembe helyezik, a szolgáltatást szintén a Csíki Trans fogja biztosítani.

Demény Attila, a Csíki Trans Kft. igazgatója figyelmeztetett: korábban a vonatállomásnál működő valamennyi pénztárt átköltöztették a buszpályaudvar épületébe, így aki parkolóbérletet és buszbérletet szeretne vásárolni, itt teheti meg, sőt információs iroda is működik a tatarozott épületben.

– Lényeges tudnivaló, hogy

mostantól valamennyi buszjárat a korszerűsített buszpályaudvarról indul és halad át,

legyen az helyi vagy nemzetközi járat. A hetes perontól a tizennégyes peronig a Csíki Trans partnerei használják, megyei, megyeközi és nemzetközi járatok indulnak – mondta az igazgató.

A sajtótájékoztató végén a polgármester megjegyezte: a buszpályaudvarral együtt átadták a város második közvécéjét. A buszállomás takarítási és őrzési feladatait részben a Csíki Trans, részben külsős cégek látják el. A biztonsági kamerák üzemeltetése, az állomásépület takarítása, az információs és jegyeladó irodák működtetése a Csíki Trans feladata. A pályaudvar takarítására és karbantartására egy külsős céggel kötöttek szerződést, a napi nyolcórás biztonsági őrszolgálatot szintén külsős cég végzi.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!